Жеков: ЦСКА трябва да бие Лудогорец, за да стане шампион

Вижте интервю с „червената“ легенда

Жеков: ЦСКА трябва да бие Лудогорец, за да стане шампион

Славният централен нападател на ЦСКА Петър Жеков коментира пред „Тема Спорт“ актуалните спортно-технически теми в клуба.

Той сподели мнение, че въпреки разнообразието в атака червените се нуждаят от изявен голмайстор, ако искат да имат реални претенции за шампионската титла.

Г-н Жеков, къде ви намираме?

– Вкъщи съм, почивам си. Прекарах 10 дни в болница и в неделя ме изписаха. Разболях се от модерната болест – коронавирус, и се наложи да постъпя в лечебно заведение. Но вече се чувствам по-добре и ме пуснаха да се прибера. Все още имам кашлица, но се надявам и тя скоро да отшуми.

Състоянието ви позволи ли ви да следите какво се случва с ЦСКА, докато бяхте в болницата?

– Да, успявам да се информирам какво се случва с ЦСКА, разбрах, че сме играли силно срещу Черно море, гледах репортаж от мача и в действителност ми хареса това, което видях. Но и беше време да наредим няколко поредни победи, след като в началото на сезона бяхме доста колебливи. Срещу Базел пък играхме добре, но там не ни достигна малко спортен шанс, за да ги отстраним и за трета поредна година да влезем в групите на евротурнирите. После имахме победи на мъка и на късмет в първенството, а за мача с Левски направо не искам да си спомням. Но в действителност накрая серията, която направихме, беше добра и си личи, че треньорът вече напипа правилните изпълнители и ги подрежда много по-умело.

Доволен ли сте от първия полусезон на Саша Илич начело на ЦСКА?

– Добре е, че постига резултати и отборът е на първо място в класирането. Но имам и забележки към него. Както за представянето срещу Левски, така и в други срещи, в които все пак успяхме да победим. Ще видим какво ще направи по време на зимната подготовка и как ще изглежда ЦСКА през пролетта. Нека получи шанс поне до края на сезона и тогава да го оценяваме според това, което е постигнал. Защото в България вече почнахме за 3-4 месеца да даваме присъди за треньорите – или че за нищо не стават, или пък ги величаем и после като дойдат слабите резултати, се чудим защо така се е случило.

Може ли ЦСКА да задържи добрите резултати и през пролетта и да прекрати хегемонията на Лудогорец?

– Силно се надявам. Но задължително за тази цел трябва да бием Лудогорец, което не е никак лека задача. Виждаме ги как играят в Европа и ако играят по този начин на „Армията“, не виждам как ще ги бутнем. Зарадвах се на равенството, което отборът на Любо Пенев направи в Разград. Като цяло първите пролетни мачове ще покажат дали ЦСКА може да се бори за титлата. Защото в последните години много често успяваме да направим добра есен и после през пролетта пукаме гумите и още март месец шампионът е ясен. Сега в клуба трябва да си преценят много добре ходовете, за да сме в борбата чак до май, а не до февруари-март.

ЦСКА е много разнообразен в атака, но не разполага с изявен голмайстор. Нуждае ли се от такъв, за да атакува титлата?

– Категорично. Трябва да вземат голаджия през зимата, защото в момента нямат. Когато разполагаш с качествен централен нападател, можеш да си уверен, че дори да не играеш толкова добре, ще печелиш мачовете си. Ако докарат някой като Каранга или Али Соу, можем наистина да имаме претенции за първото място. Докато сега не виждам кой ще поеме отговорност, ако някой мач се закучи. Не може да разчитаме толкова често на късмета и че ще вкараме от някой корнер.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки