Руди Гела с тежък удар по художествената гимнастика

Вижте подробности

Руди Гела с тежък удар по художествената гимнастика

Парите, които ГЕРБ бяха оставили за нова спортна зала за художествена гимнастика, вече не са налични и съдбата на проекта е под въпрос. Това стана ясно от отговор на Весела Лечева на депутатски въпрос по време на блиц контрола в парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Стефан Апостолов от ГЕРБ попита какво се случва със съоръжението, за чието финансиране имаше решение на Министерски съвет по предложение на Красен Кралев по времето на третия кабинет на Бойко Борисов.

„Факт е, че има решение на МС, с което се увеличава капитала на Национална спортна база с 1,5 млн. лв. за нова зала за художествена гимнастика. Мисля че няма някой несъгласен, че това е един  от най-успешните български спортове и е целесъобразно да имат база за подготовка“, обяви Лечева.

Тя разказа, че когато е встъпила в длъжност е прегледала цялата документация и се оказало, че пари за съоръжението вече няма.

„И мога да кажа, че предишното правителство е трансформирало тези пари в средства за енергийно обновяване на спортни съоръжения. Това не е съгласувано с ръководството на Федерацията по художествена гимнастика и я отдалечава с поне една година от целта да има ново съоръжение“, каза служебният министър.

„Сега има две зали, които не отговарят на изискванията. Ние предприехме всички необходими действия, но това е минимум една година закъснение за тях“, обясни Весела Лечева.

„Когато има политическа воля, може да има подобна зала. Със забавянето, милион и половина наистина може да не са достатъчни вече. Но вие трансформирате средствата без знанието на федерацията“, каза Весела Лечева на Василев в комисията.

МОК реши: Пакиао аут от Олимпиадата

Вижте подробности

Купете e-винетка през My Fibank – бързо, лесно и сигурно

Вижте как можете да спечелите

243 745 лв. за деца в нужда събраха на благотворителна вечеря в Банско

Вижте подробности от събитието

ФИФА с коментар за синия картон

Вижте какво съобщиха от централата

ДА ИЗГОНИМ МЕНТЕТАТА ОТ СПОРТА: Истината за Градев

Вижте документи

Шефът на ФИФА: Трябва да направим нещо във връзка с расизма

„Живеем в свят на разделение, а казваме, че футболът ни обединява“, посочи Инфантино

Делегация на БФС, водена от Касабов, взе участие в 48-ия Конгрес на УЕФА

Вижте подробности

Опасни връзки

Опитва ли руската спортна мафия да сложи ръка над шахмата и футбола ни

Защо прокуратурата и МВР мълчат за делата на Руди Гела и шарлатаните му в ММС

Грозна приказка за корупция, секретарки, авери, рекет, ЦСКА и… Лена на Киро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки