Весела Лечева изобличи Руди Гела за пореден път

Той поръчал софтуер на многократно завишена цена

Весела Лечева изобличи Руди Гела за пореден път

Нереални пари за ненужен софтуер са се опитали да  дадат близките на Радостин Василев, които той беше назначил начело на държавни структури. Това стана ясно от думите на служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, която хвърли допълнителна светлина върху договора за нов софтуер за Националната спортна база от времето на Василев.

Лечева взе участие в блиц контрола в ресорната парламентарна комисия и отговори на въпрос на народния представител от ГЕРБ Красен Кралев за скандално скъпия софтуер за 1,5 млн. лв.

Това е един от договорите, за които Весела Лечева съобщи, че са предадени  за разследване на полицията.

„Този договор придоби печална слава и обществена значимост по две причини. Първо не беше ясно обоснован и аргументиран за неговата целесъобразност за Национална спортна база. Другата причина е заради завишените цени, на които е бил остойностен този софтуерен продукт. Смея да твърдя, че цената е многократно завишена заради сравнения на подобни продукти на същата фирма“, категорична беше тя.

Лечева подчерта още, че превод от 1 млн. лв. е бил направен въпреки нейна изрична забрана да се превеждат пари без нейния подпис. В предишни свои изявления тя е разказвала още, че прехвърлянето на парите е ставало с преводи писани на ръка, а не през Системата за електронни бюджетни разплащания (СЕБРА), която е задължителна при преводи на средства от страна на държавните структури.

„Датата е 1-2 дни след встъпването ми в длъжност. На 4 август поисках всички преводи да минават за одобрения. Тогава, въпреки моята заповед, са преведени 1 млн. лв. на това дружество, което за мен беше неетично най-малкото към новото ръководство на ММС“, каза тя.

Радостин Василев, който също е член на комисията, не направи опит да отговори на думите на Лечева. Вместо това отклони темата с въпрос защо „Ресторант 101“ на комплекс „Дианабад“ продължава да функционира, като той лично им е прекратил договора.

МОК реши: Пакиао аут от Олимпиадата

Вижте подробности

Купете e-винетка през My Fibank – бързо, лесно и сигурно

Вижте как можете да спечелите

243 745 лв. за деца в нужда събраха на благотворителна вечеря в Банско

Вижте подробности от събитието

ФИФА с коментар за синия картон

Вижте какво съобщиха от централата

ДА ИЗГОНИМ МЕНТЕТАТА ОТ СПОРТА: Истината за Градев

Вижте документи

Шефът на ФИФА: Трябва да направим нещо във връзка с расизма

„Живеем в свят на разделение, а казваме, че футболът ни обединява“, посочи Инфантино

Делегация на БФС, водена от Касабов, взе участие в 48-ия Конгрес на УЕФА

Вижте подробности

Опасни връзки

Опитва ли руската спортна мафия да сложи ръка над шахмата и футбола ни

Защо прокуратурата и МВР мълчат за делата на Руди Гела и шарлатаните му в ММС

Грозна приказка за корупция, секретарки, авери, рекет, ЦСКА и… Лена на Киро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки