Премии за двама евромедалисти в джудото

Световното първенство догодина е в Доха (Катар) през месец май

Българската федерация по джудо връчи парични премии на медалистите от Европейското първенство до 23 години Марк Христов и Георги Граматиков.

На шампионата в Сараево (Босна и Херцеговина) Христов стана шампион в категория до 72 килограма, а Граматиков спечели бронз при 81-килограмовите.

"Като заплати и като стимули от държавата сумите са ограничени. Затова за нас е много важно винаги, когато нашите състезатели имат медали, да направим необходимото, защото те го заслужават", каза президентът на централата доц. Румен Стоилов.

"Щастлив съм от успехите на двамата на последното Европейско първенство, най-вече защото те са млади, а това означава, че ние във федерацията сме на прав път. На всеки турнир се вземат медали и то от различни хора, което показва, че имаме равностойни състезатели. Надявам се да продължим така", добави вицепрезидентът на федерацията Даме Стойков.

"Това е най-добрата ми година в кариерата дотук. Аз не мога да коментирам финансирането, но се радвам, че мога да участвам на международни лагери и турнири, защото след това предаваме опита в залата. На финала срещу французина бях решен да го победя, защото имах една загуба от него по-рано през годината, и така се получи", каза Марк Христов.

До края на годината Марк Христов ще участва на турнир в Токио на 3 и 4 декември, а на "Мастърс" в Израел са поканени Марк Христов и Ивелина Илиева, а Ивайло Иванов очаква покана.

Световното първенство по джудо догодина е в Доха (Катар) през месец май.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки