В Плевен: Спартак скочи на БФС

В клуба са съгласни с наложените им наказания от Дисциплинарната комисия

От ръководството на ОФК Спартак Плевен не са съгласни наказанията, наложени им от Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС) след домакинския мач с ФК Локомотив София.

Това става ясно от разпространена днес до медиите позиция на ръководството на клуба след спешна среща проведена снощи.

БТА припомня, че инцидентът с привърженици на "железничарите" възниква в края на първото полувреме на срещата от 1/16 финалите на турнира за купата на България, състояла се на 19 ноември.

От вчера в свое решение ДК на БФС е наложила санкции на плевенския клуб в общ размер на 4250 лева и лишаване от домакинство за 3 срещи.

"Ръководството на ОФК Спартак Плевен намира за неприемливо и недопустимо такива тежки наказания да бъдат налагани без да ни е предоставена каквато и да е била възможност да се запознаем с доказателствата, в подкрепа на обвинението и да упражним правото ни на защита", се посочва в позицията на клуба. От там добавят, че са изискали решението на комисията с мотивите и доказателствата, които са довели до тези наказания.

"Очакваме БФС да ни съдейства, за да получим препис от цялата преписка както БФС постъпи в сходни ситуации с ПФК Локомотив Пловдив и ПФК Левски. Клубът ще вземе отношение по случая след като получи поисканите материали от БФС. Надяваме се да е скоро, за да можем да упражним правото ни на обжалване в едноседмичен срок", казват още от ръководството на футболния клуб.

Още от Втора и Трета лига

Стражът Радослав Търтов е роден през 2003 година

Мирослав Начев и Денислав Жеков си тръгват от Добрич

“Мисля, че намерихме изключително добър специалист", заявиха от клуба

Стражът направи силни мачове за тима на Ямбол

Стоян Славков е желан от професионални отбори, от Втора лига

Берое ще плати 5800 лева, а ЦСКА София 3300 след мачовете за купата

Вижте и кои са отличниците

Той парафира до края на сезона

Както вече писахме пътищата на Ибрям Ибрям със Спартак (Варна) вероятно ще се разделят

Актуално

13:30 04/12 ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки