Прогнозите на NOVSPORT за мачовете на Мондиала

Бразилия ще изиграе първия си двубой

Прогнозите на NOVSPORT за мачовете на Мондиала

На Мондиала предстоят четири интересни мача. За пръв път на терена ще излезе основният фаворит за титлата Бразилия.

ШВЕЙЦАРИЯ - КАМЕРУН (12,00)

Селекционерът на "кръстоносците" Мурат Якин разчита на опитен състав. Той е един от малкото треньори, които нямат кадрови проблеми. Ян Зомер и Рикардо Родригес, които бяха с травми, са възстановени и готови за първия мач. Камерун запази суха мрежа в половината си квалификационни мачове, но не направи добра подготовка за Катар. Африканците не спечелиха нито един от четирите си приятелски мача, като дори загубиха от Узбекистан с 2:0. Ерик Максим Чупо-Мотинг направи силна есен с Байерн и ще поведе отбора си, но се очаква, че опитът на Швейцария ще надделее и символичният домакин ще се поздрави с победата.

ПРОГНОЗА: 1 (Коефициент на Efbet: 1,93)

УРУГВАЙ - ЮЖНА КОРЕЯ (15,00)

Уругвай не направи блестяща квалификационна кампания, като загуби в 33% от срещите. Това обаче не бе фатално, като 28 точки донесоха третата позиция за отбора в крайното подреждане на зона Южна Америка. От началото на годината обаче "урусите" имат впечатляващата статистика от седем победи, а единственото поражение дойде изненадващо в контролата с Иран. Неяснотата около състоянието на звездата на Република Корея Сон Хюн-Мин, който претърпя операция малко преди турнира, поставя Уругвай в по-добри позици в сблъсъка между двата тима.

ПРОГНОЗА: 1 (Коефициент на Winbet: 1,93)

ПОРТУГАЛИЯ - ГАНА (18,00)

Кристиано Роналдо е отбелязал поне веднъж на 4 световни първенства и ако открие пътя към мрежата в Катар, ще счупи уникален рекорд. Първи по изяви и голмайстор на Португалия, той иска да "изтрие" скромното си присъствие в Манчестър Юнайтед. Гана има вътрешни проблеми, които има да решава. В състава се преля "нова кръв", футболисти с изяви в европейските първенства, но на тима тежи и ранното отпадане от турнира за Купата на африканските нации. Те се класираха на Мондиал 2022 благодарение на старото правило за голове на чужд терен срещу Нигерия, което все още е в сила в турнирите на ФИФА. Португалия е фаворит и вероятно ще стигне до победата.

ПРОГНОЗА: 1

БРАЗИЛИЯ - СЪРБИЯ (21,00)

Бразилия остана непобеден в груповата фаза на последните пет турнира, като не успя да спечели в едва три срещи. Друг любопитен факт е, че южноамериканците са единственият отбор, който е взел участие на всички 22 Мондиала до този момент. В квалификациите Сърбия спечели групата си, изпреварвайки Португалия, така че тя не е за подценяване. Драган Стойкович може да се похвали с доста талантлив състав, в който най-респектиращо е нападението, включващо Душан Влахович, Александър Митрович, Лука Йович, Душан Тадич и Филип Костич. Все пак Неймар и компания са фаворити и ще наложат волята си.

ПРОГНОЗА: 1/1 ПП/КР (Коефициент на 8888.bg: 2 )

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки