Ветеран държи на тръни Еквадор

Щастлив съм с моя отбор, но Нидерландия е огромна сила, твърди треньорът Густаво Алфаро

Ветеран държи на тръни Еквадор

Еквадор очаква допълнителни тестове на ветерана Енер Валенсия преди да бъде взето решение дали ще се разчита на него във втората среща на Световното първенство в група А, заяви старши треньорът на тима Густаво Алфаро. Еквадорците ще трябва да спорят с Нидерландия в петък.

33-годишният нападател вкара и двата гола за тима при успеха с 2:0 над Катар в мача на откриването на Мондиала, без никакво съмнение контролираше представянето на целия отбор, но в се наложи да напусне терена в края на срещата с болки в коляното и потенциално разтежение.

"Тестовете до момента показаха, че няма никаква контузия, но травмата травмата е много сериозна. Ще го прегледаме този следобед и ще решим", каза Алфаро пред репортери в лагера на отбора. "Съставът ни и тактиката ще се определи и от това".

"Онзи ден ви казах, че дори огънят не може да спре тоя пак. Ако зависи от него, той ще играе. Нека да изчакаме и да се надяваме, че ще се включи добре в днешната тренировка. След това ще преценяваме", коментира още специалистът.

Алфаро също така добави с лека усмивка, че напрежението е извън неговия отбор предвид по-високата позиция на Нидерландия в световната ранглиста, както и предполагаемата по-сериозна класа.

"Можем само да спечелим и няма какво да губим от този мач, обясни специалистът и сравни срещата с лалетата с тези с Бразилия и Аржентина в квалификациите в зона Южна Америка.

"Щастлив съм с моя отбор. Но Нидерландия е огромна сила. Няма съмнение, че се промениха много в положителен смисъл при опитен треньор като Луис ван Гаал.

"Трябва да сме силни на всички – емоционално и физически. Трябва да тичаме здраво цял мач до края на терена. Това, което направихме срещу Катар в първата среща, ще бъде недостатъчно за какъвто и да е успех срещу Нидерландия, няма да ни стигне и срещу Сенегал в последния мач. Ние трябва да се подобрим още, обясни наставникът на Еквадор на въпрос какви са шансовете на тима му срещу европейците.

Халфът на тима Хегсон Мендес заяви, че всички в съблекалнята се подготвят да вземат енергия от изненадите, които се случиха до момента на Световното първенство, в това число победите на Саудитска Арабия над Аржентина и на Япония над Германия.

"Всеки мач е различен. Каквото е минало, е минало. Нямаме какво да губим. Така си говорим", заяви още футболистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки