Бруно: Не е важно кой бележи

"Помислих си, че Кристиано докосна топката, това бе и целта на центрирането ми"

Бруно: Не е важно кой бележи

Героят за Португалия от мача с Уругвай снощи на футболния Мондиал 2022 Бруно Фернандеш заяви, че първото попадение може и в действителност да е отбелязано от Кристиано Роналдо, но най-важното е, че тимът им се е класирал за осминафиналите.

Фернандеш беше обявен след известно колебание за автор на първото попадение, паднало в 54-ата минута, след като центрира от страни, а Кристиано Роналдо скочи пред вратаря Серхио Роше и го заблуди, за да улесни попадението.

Капитанът на Португалия предизвика решението да бъде записан като голмайстор след бързата си реакция и бурната радост при гола и след това беше видян да се смее, когато от радиоуредбата обявиха Бруно Фернандеш за голмайстор.

"Чувството, което имах при радостта ни след гола бе, че Кристиано докосна топката. Аз я центрирах точно към него", каза Бруно Фернандеш пред журналистите.

"Но най-важното е, че продължаваме в следващата фаза, след като трябваше да се преборим с много труден съперник. Без значение кой бележи."

Португалия вече има 6 точки, класира се за осминафиналите и на теория дори трудно ще бъде изместена от първото място в групата.

Двамата бяха до скоро съотборници в Манчестър Юнайтед, до момента на напускането на Роналдо. А след като Кристиано беше заменен 10 минути преди края, Фернандеш се нагърби с изпълнението на дузпите и вкара за 2:0 в добавеното време.

При прибирането в хотела португалците бяха чакани от нова група журналисти и трябваше да им обърнат внимание и на тях, въпреки късния час. Фернандо Сантош заяви, че няма да подцени мача с Република Корея и няма начин да пусне състав, който не е в състояние да спечели мача. Ясно е, че заелият 2-о място в група Н ще се изправи срещу победителя в група G, където най-вероятно върха ще бъде зает от Бразилия.

"Първото място не ни е гарантирано. Ще се стремим към него, не само за да избегнем Бразилия", обясни опитният специалист по повод срещата с корейците в петък.

Попитан какво е състоянието на контузения още преди почивката ляв бек Нуно Мендеш, той обясни, че ще се чака резултата от теста днес. Централният защитник Данило Перейра също едва ли ще се върне за двубоя с Република Корея, тъй като има три пукнати ребра, както това се отнася и за Отавио Монтейро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки