Леклер с коментар след напускането на Биното

Пилотът на Ферари благодари на доскорошния шеф на "черните кончета"

Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Леклер коментира в социалните мрежи раздялата на тима с Матиа Биното, която вчера беше официално потвърдена. Според информации от Маранело двамата са в лоши отношения от „Силвърстоун” насам и не си говорят, като се смята, че големите шефове са решили да подкрепят лагера на пилота срещу екипа на Биното, който допусна твърде много грешки този сезон.

„Благодаря за всичко, Матиа – написа Шарл в инстаграм и публикува обща снимка с Биното. – Изкарахме пет много напрегнати години заедно, изпълнени със страхотно удовлетворение и моменти, които ни поставиха на изпитание. Уважението ми към теб никога не се е променяло и ние винаги сме работили с пълно отдаване, за да постигнем едни и сщи цели. Успех с всичко оттук нататък.”

След седмици спекулации и няколко дни подозрително мълчание, тази седмица Матиа Биното обяви, че напуска Ферари, а това беше потвърдено със специално съобщение от тима. Швейцарецът обясни, че си тръгва „със съжаление” след 28 години в компанията, а много анализатори са на мнение, че смяната му без промяна на модела на работа в Маранело няма да донесе никакви ползи на отбора, само ще бъде загубено време през 2023. Все още не се знае кой ще смени Биното.

Още от Формула 1

Пилотът на Ферари коментира състезанието в Испания

Нидерландецът беше на ръба от наказание в Испания

7-кратният световен шампион беше свързван с преминаване във Ферари

Той стартира първи и не пусна лидерската позиция до самия край

В основното състезание от Формула 3

Огромен провал за Льоклер, тръгва 19-ти в неделя

Нидерландецът е фаворит за полпозишън в състезанието

Нидерландецът отново беше най-бърз във втората тренировка, но не с голяма преднина

Той изпревари Серхио Перес и Естебан Окон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки