Чакат 150 състезатели по канадска борба на WINBET OPEN

Международният турнир е в Благоевград този уикенд

Над 150 състезатели от 6 държави са заявили участие на международния турнир по канадска борба WINBET OPEN в Благоевград през уикенда. Това съобщи на пресконференция организаторът на проявата Любомир Миланов, предаде репортер на NOVSPORT.

"Мисля, че ни предстои един много хубав турнир с участието на известни имена. Имахме доста проблеми в нашия спорт, дано вече да ги забравим и да завършим подобаващо тази 2022 година. До този момент участие са потвърдили състезатели от България, Грузия, Румъния, Северна Македония, Германия и Косово. Ще може да видим и световните шампиони Стефан Ленгаров, Йордан Цонев и Пламен Димитров.", допълни Миланов.

Наградният фонд на турнира е 11 600 лева плюс около 7000 лева предметни награди. На състезанието в Благоевград ще присъстват и представители на Международната федерация по канадска борба. 

"Както казахме при нас ще има много известни състезатели, а сред гостите ще бъде и Рекордьор на Гинес. Това е Георги Гайтарджиев, който държи върховото постижение на планетата за набиране с една ръка за минута - 17. Ще присъства и легендата в нашия спорт, четирикратният световен и петкратен европейски шампион Цветан Гашевски", каза главният организатор на WINBET OPEN. Турнирът ще обхване всички възрастови групи и категории и ще включва състезания както за мъже, така и за жени, както професионалисти, така и амaтьори. Записванията за любители започват в петък от 14:00 часа, а схватките стартират в събота от 11,00 при свободен вход. 

„Благодаря на WINBET за подкрепата. За нас бе много важно да организираме както трябва първия подобен турнир по канадска борба от подобна величина в Благоевград и с помощта, която ни оказаха WINBET и Община Благоевград вярвам, че ще успеем да постигнем това. Надяваме се този турнир да се превърне в една добра традиция за града и за любимия ни спорт и да продължава да събира елита на канадската борба от България и чужбина“, сподели организаторът на турнира Любомир Миланов. 

„За нас е удоволствие да бъдем основен партньор на този първи по рода си турнир. За WINBET подкрепата за спорта е част от философията на компанията ни и се простира далеч отвъд основната ни дейност, а канадската борба е спорт, в който България има много значими постижения на световно ниво. Пожелаваме успех на турнира и на Българската армрестлинг федерация“, коментира главният маркетинг директор на WINBET Десислава Колева-Иванова по време на събитието.

 

Още от Други спортове

Много добро представяне на нашите представителки

Вижте какво разкриха организаторите на Игрите в Париж

Какво да очакваме през февруари?

Кеш бонуси, безплатни залози и безплатни завъртания са сред изненадите на сайта winbet.bg

Вижте какви забавления ще намерите

„Взех наркотици инцидентно, съжалявам за постъпката си“, коментира Карлос Насар

Мостът Йоресунд отбеляза историческото постижение

За Гран при турнира по борба в Загреб

Ето и подробностите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки