Министър Лечева с нов удар по Руди Гела

Вижте подробности

„Година и половина по-рано, съвсем изненадващо, без да има подготовка и процедура за избор на нов спонсор е прекратен договорът за генерално спонсорство на бившата зала „Арена Армеец“. Така че ние имаме вече 4-5 месеца вакуум“.

Това заяви пред NOVA NEWS служебният министърът на спорта Весела Лечева.

„Според мен това прекратяване е извън договора. Няма как да бъде прекратен по взаимно съгласие, след като има краен срок. Значи това е лично волята на бившия министър“, категорична е тя.

Генералното спонсорство със застрахователя „Армеец“ за издръжката на спортната зала на 4-ти километър в София е било голяма подкрепа за функционирането на съоръжението, подчерта служебният спортен министър.

„И за съжаление той беше много бързо, преждевременно с година и половина предварително прекратен. Ние своевременно пуснахме процедура за избор на спонсор на залата. Аз мисля, че до края на годината ще можем да се поздравим с успех, има желаещи, така че съм обнадеждена. Има сериозни компании в България, които са загрижени и виждат, че бившата Зала „Армеец“ може да бъде престиж за тях. Там се провеждат големи събития – спортни, музикални, културни“, обясни Весела Лечева.

За опасността да се затварят спортни зали заради скъпия ток тя призна, че най-сериозното предизвикателство пред спорта са енергоносителит.

„Предизвикателствата с високите цени показаха колко е важно това новите сгради да бъдат строени със съвременни материали и да не бъдат толкова енергоемки”, каза министърът на спорта и петкратен световен шампион по стрелба.

Още от Институции

„В понеделник ще проведем нова среща, на която ще има представители и на Ботев“, заяви Здравко Димитров

Той е за най-малките футболисти и започва през март в Пловдив

Спортистите ще се състезават с "неутрален статут" и няма да представляват своята държава

Blink P2P е незабавен превод по мобилен номер

Вижте причината

Вижте какво съобщи Весела Лечева

Вижте подробности

Вижте подробности

„Забелязахме недостатъци, които трябва да се отстранят“, коментира Здравко Димитров

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки