Бомбата е факт: Германия е аут от Мондиала! (ВИДЕО)

Бундестима би Коста Рика в мач с 6 гола и 2 обрата, но напуска Катар

Бомбата е факт: Германия е аут от Мондиала! (ВИДЕО)

Германският национален отбор по футбол отпадна в груповата фаза на Световно първенство за втори пореден път!

Това не се бе случвало до финалите в Русия преди 4 години, а сега се повтори, въпреки успеха на Бундестима с 4:2 над Коста Рика в последния мач от Група Е.

Освен 6-те попадения, срещата предложи много драма, 2 обрата и 2 гола на Кай Хаверц, но победата се оказа пирова, защото Япония обърна Испания с 2:1 в другия мач от потока и след като стори същото с Германия на старта, оглави крайното класиране с 6 точки.

С 4 в своя актив финишираха иберийците, които също продължават напред заради по-добрата си голова разлика от Германия, така че ще срещнат Мароко в осминафиналите, докато „самураите“ ще спорят с Хърватия.

Двубоят на стадион "Ал Байт премина през редица критични моменти, но в крайна сметка резервите Кай Хаверц и Никлас Фюлкруг донесоха успеха за Германия, който се оказа недостатъчен, след като в другия мач от групата Япония надигра Испания с 2:1 и германците останаха трети с равни точки и по-лоша голова разлика от втория Испания. Изненадващ победител в тази група стана съставът на Япония, който завърши на върха с 6 точки.

Двубоят бе исторически, тъй като за първи път жена бе главен съдия на мач от Световно първенство по футбол за мъже. Тази чест се падна на французойката Стефани Фрапар, която се справи със задачата си и ръководи успешно двубоя.

Вратарят на Германия Мануел Нойер също ще помни този мач, тъй като стана вратарят с най-много мачове на световни първенства. Срещата е под номер 19 за Нойер, с което той изпревари сънародника си Сеп Майер и бразилеца Клаудио Тафарел, които имат по 18 мача на световни първенства.

Бундестимът започна колебливо турнира след загуба от Япония с 1:2 и равенство 1:1 с Испания и се нуждаеше от задължителна победа в последния си мач в груповата фаза срещу Коста Рика и поне частичен успех на Испания срещу Япония в другия мач. Очаквано играчите на Ханзи Флик започнаха с натиск и още във втората минута Джамал Мусиала стреля опасно, но Кейлор Навас спаси.

Усилията на германците дадоха резултат в 10-а минута, когато Давид Раум центрира от ляво и Серж Гнабри с глава прати топката в мрежата.

Веднага след гола на Гнабри падна попадение и на другия мач, в който Алваро Мората даде преднина на Испания и това надежди на Германия, които впоследствие се оказаха напразни.

Коста Рика можеше да изравни малко преди почивката, когато Кейшер Фулер се озова на стрелкова позиция, но Мануел Нойер внимаваше и спаси.

Веднага след почивката Япония направи обрат срещу Испания и постави под напрежение Бундестима, който при тези резултати отпадаше зад борда. Това внесе припряност в действията на играчите на Германия, които отчаяно се нуждаеха от голове във вратата на костариканците.

Нервността в редиците на германците позволи на Коста Рика да изравни в 58-а минута. След центриране Венегас стреля с глава, но Нойер спаси, а при добавката Йелцин Техеда вкара топката в мрежата за 1:1 с дебютния си гол за костариканския национален отбор.

Играчите на Германия реагираха като ужилени и тръгнаха ва банк към вратата на съперника, но гредите спасиха Навас след удари на Мусиала и Рюдигер.

В 70-а минута Коста Рика осъществи пълен обрат след гол на Хуан Варгас, но радостта на централноамериканците бе твърде кратка, след като в 73-а минута Кай Хаверц се възползва от грешка в защитата и хладнокръвно прати топката в мрежата за първия си гол на световни първенства.

Три минути по-късно контраатака на Германия завърши с прострелно центриране към друга резерва Никлас Фюлкруг, но той направи фрапантен пропуск, пращайки топката в аут от три метра.

Пет минути преди края Гнабри центрира полувисоко и Хаверц вкара втория си гол в мача. Фюлкруг отбеляза четвърти гол в последната минута. Попадението първоначално бе отменено заради засада, но след преглеждане на ситуацията с ВАР голът бе потвърден и Германия спечели с 4:2, но това се оказа недостатъчно и тимът приключи участието си на турнира в Катар.

Коста Рика – Германия 2:4
0:1 Серж Гнабри (10)
1:1 Йелцин Тейеда (58)
2:1 Пабло Варгас (70)
2:2 Кай Хаверц (73)
2:3 Кай Хаверц (85)
2:3 Никлас Фюлкруг (90+1)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

КОСТА РИКА: Кейлор Навас, Фулър Спенс, Оскар Дуарте, Кендъл Уостън, Хуан Варгас, Браян Овиедо, Брандън Агилера, Йелцин Тейеда, Селсо Борхес, Джоел Кемпбъл, Йохан Венегас;

Селекционер: Луис Фернандо Суарез;

ГЕРМАНИЯ: Мануел Нойер, Йосуа Кимих, Никлас Зюле, Антонио Рюдигер, Давид Раум, Илкай Гюндоган, Леон Горецка, Серж Гнабри, Джамал Мусиала, Лирой Сане, Томас Мюлер;

Селекционер: Ханзи Флик.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки