Ван Гаал скастри нидерландските медии преди 1/8-финала срещу САЩ

"Ако трябва да им вярвам, никога няма да съм световен шампион", обяви той

Ван Гаал скастри нидерландските медии преди 1/8-финала срещу САЩ

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал отново показа чепатия си характер по време на разговор с медиите преди двубоя със САЩ от 1/8-финалите на Световното в Катар. Той разкритикува нидерландските медии за критиките по адрес на отбора.

„САЩ е отбор с много енергия, но ние ще направим всичко възможно, за да ги победим. Те се развиват бързо и имат много играчи в топ клубове от Европа. САЩ са перфектен пример за добър тим. Има национални отбори, които притежават много добри индивидуалности, но не са добър отбор. Това е отбор с визия, изпълняващ много добре плана, който има“, заяви Ван Гаал относно съперника на „лалетата“.

По отношение на критиките той заяви: „През 2014 година бе същото. Медиите бяха изключително негативни. Сега отново. Аз и играчите обаче сме свикнали с това и продължаваме по нашия път. Ако трябва да вярвам на нидерландските медии, никога няма да станем световен шампион“.

Той бе попитан дали има шанс да стане национален треньор на Белгия след Световното, като заяви с усмивка: „Белгия е много красива страна с много приятелски настроени хора. Вече казах в едно интервю, че ако станем шампиони, оферти ще дойдат. Според нидерландските медии ние обаче няма как да станем шампиони. Ще видим. Не живея в миналото. Винаги правя планове за бъдещето. Както аз правя такива планове, сега и Белгия ги прави“.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки