Карлос Насар обеща злато от Световното

Вижте подробности

Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар заминава със специална мотивация за първенството на планетата в Богота (Колумбия). Той ще атакува златния медал с мисълта за своя треньор Илиян Илиев, който почина внезапно преди няколко дни. Специалистът от Червен бряг изгради от дете Карлос и беше с огромна заслуга за неговите успехи.

"Той беше не само мой треньор - сподели за "Спортната джунгла" Карлос Насар. - Подкрепяше ме за всичко. Нашите взаимоотношения бяха специални. Трудно ми е да говоря за това сега, но го чувствах като мой баща. Ще направя всичко възможно да спечеля титлата за него. Някои неща покрай загубата ме разклатиха".

Карлос Насар заминава на 9 декември за Колумбия и ще вдига два дни по-късно в своята нова категория до 89 кг. Това ще бъде второ международно състезание в тази дивизия след среброто на европейското първенство.

"Намирам се в най-добрата ми физическа форма - допълни тежкоатлетът. - На европейското не бях много добре подготвен. Имах и контузии",

На тренировки Насар показа в социалните мрежи как вдига 180 в изхвърлянето и 225 кг в изтласкването, което е достатъчно за нов световен рекорд.

Състезанието пропуска най-големият конкурент на Насар - Антонио Пицолато (Ит), който го победи на европейското. За сметка на това в битка влизат двама изключително опитни тежкоатлети - Тиан Тао (Кит) и Киануш Рустами (Иран). Китаецът е бивш световен шампион и втори от олимпиадата в Рио. Рустами спечели златото на Игрите преди шест години и има две световни титли. Иранецът водеше епични битки преди десетина години с друг наш тежкоатлет - Иван Марков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки