БОМБАТА НА ДЕНЯ: Левски има нов собственик!

Вижте подробности

БОМБАТА НА ДЕНЯ: Левски има нов собственик!

Левски вече има нов мажоритарен собственик! Новината съобщиха колегите от ТОПСПОРТ, цитирайки свой източник. Според него компанията "Спорт Републик", чиито основен акционер е телевизионният магнат от сръбски произход Драган Шолак, вече е придобила контролния пакет акции на столичния гранд. 

Сделката се е осъществила в средата на тази седмица и тепърва ще бъде обявена официално от двете страни. Индиректно за подобен развой на събитията призна и Станимир Стоилов в изказването си след злополучния осминафинал за Купата на България срещу Лудогорец, в който Левски загуби с 1:2 и приключи по неуспешен начин защитата на спечеленото национално отличие през май.

Финансови детайли по сделката не се съобщават, но чуждестранният инвеститор си е поставил за цел изграждането на изцяло нов стадион "Георги Аспарухов", а също така и превръщането на тима в един от хегемоните на Югоизточна Европа.

 

От "Спортс Републик" се надявали, че в Левски може да бъде приложен модела "Динамо Загреб", където чрез смес от собствени кадри и качествени чужденци, отборът да бъде редовен участник в европейските клубни турнири. Постижение, за което ще се изисква далеч по-малък финансов ресурс, отколкото ако опита да се осъществи в другите два тима на компанията - английския Саутхемптън или втородивизионния турски Гьозтепе (Измир).

Оттук насетне остава да разберем какво ще се случи със сегашното оперативно ръководство на Левски, дълговете на клуба и каква ще бъде съдбата на наставника Станимир Стоилов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки