ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА подписа важен договор за стадиона

Вижте подробности

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА подписа важен договор за стадиона

Днес ЦСКА подписа Меморандум за създаване на съвместно дружество с държавата, което да гарантира построяването на новия стадион, съобщават от клуба и допълват:

Чрез меморандума клубът и спортното министерство се ангажират с ясни стъпки и срокове, които да официализират учредяването на общо дружество.

Важно допълнение към документа е подписаното към него Приложение, което представлява учредителния акт на новото дружество. В него страните постигат съгласие за структурата и дейността на дружеството.

Докато тече работа по документацията и вписването в Търговския регистър, държавата потвърждава правото на ЦСКА да продължи проектирането на стадиона и се задължава да съдейства при необходимост.

Цялото финансиране за стадиона ще бъде осигурено от ЦСКА. Ръководството на клуба и международните проектанти продължават усилената работа по идейния проект и техническите параметри на стадиона.

Както многократно сме заявявали, готови сме на всякакви варианти за партньорство с държавата и ще спазваме всички законови разпоредби, само и само да стигнем до строеж на ново, модерно спортно съоръжение, което София заслужава.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки