Състезатели на скок дължина са №1 на Балканите

Вижте подробностите тук:

Състезателите на скок дължина Милтиадис Тентоглу (Гърция) и Ивана Вулета (Сърбия) бяха определени за номер 1 при мъжете и при жените за 2022 година от Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ).

Церемонията по награждаването на най-заслужилите лекоатлети в региона за годината се състоя в гръцката столица Атина. 

Тентоглу имаше отличен сезон, като спечели титлите на Световното първенство в зала в Белград и на Европейския шампионат в Мюнхен. Той се окичи и със сребро на Световното първенство на открито в Юджийн.

Вулета също взе световната титла в зала, а през август триумфира за втори път в кариерата си и на континенталния шампионат на открито.  

На Балканската лекоатлетическа гала Добромир Карамаринов награди Ангелина Топич (Сърбия) в категорията "Изгряваща звезда на Балканите" за 2022 година.

Карамаринов, който е президент на Европейската атлетика и БФЛА и член на Съвета на Световната атлетика, бе 11 години начело на АБАФ до 2021 година, а в последствие беше избран за почетен председател. 

17-годишната Топич стана бронзова медалистка при жените от Евро 2022 на скок височина и трета на Световния шампионат до 20 години в Кали (Колумбия), а с резултата си от 196 см тя изравни световния рекорд за девойки до 18 години. 

При младежите за номер 1 на Балканите бе избран Исмаил Незир (Турция), който спечели световната титла на 400 метра с препятствия в Кали.

Още от Лека атлетика

Кимбърли Гарсия Леон подобри върховото постижение на 35 километра спортно ходене

Ето и подробностите

Фосбъри обърна хода на историята в скока на височина

Божидар Саръбоюков остана на сантиметри от медал в Истанбул

Поне това загатна знаменитата българка

Българката не успя да премине квалификацията на скок дължина

От 18:00 часа тази вечер е квалификацията на скок височина при мъжете с участието на Тихомир Иванов

Вижте подробности

За първи път ще има наш съдия на шампионата в Истанбул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки