Свечников с победен гол за Каролина

Вижте подробностите за мачовете в НХЛ

Свечников с победен гол за Каролина

Андрей Свечников вкара единствения гол при дузпите за победата на Каролина Хърикейнс с 5:4 над домакина Ню Джърси Девилс в най-интригуващия мач от програмата на Националната хокейна лига на САЩ и Канада тази нощ.

Успехът бе 11-и пореден за "ураганите", което е рекорд в клубната им история. Те пропуснаха да спечелят мача още в редовното време, след като отправиха близо двойно повече точни удари спрямо съперника си - 47 към 28, но добрите намеси на Макензи Блекууд помогнаха на домакините да спечелят точка от мача.

Каролина на три пъти повеждаше в резултата след два гола на Дерек Степан и един на Себастиан Ахо, но чрез Джак Хюз, Йеспер Брат и Нико Хишир домакините успяваха да изравнят. 

Малко повече от шест минути преди края на редовното време Брат вкара втори гол за "дяволите", за да поведат те за пръв път, но Мартин Некас възстанови равенството след по-малко от две минути.

При дузпите Анти Раанта отрази и трите удара към вратата си, за да може попадението на Свечников да направи разликата между двата отбора.

С успеха Каролина остава начело в Столичната дивизия на Източната конференция с 56 точки, докато Ню Джърси е на второ място с 49.

Ярослав Халак направи 32 спасявания, а Мика Зибанеджад вкара два гола за победата на Ню Йорк Рейнджърс с 5:3 над домакина Флорида Пантърс.

Попаденията на Зибанеджад в края на първия и в средата на втория период дадоха аванс от 2:0 на "рейнджърите", но Флорида намали изоставането си преди края на втората третина на само един гол. Ник Къзинс и Сам Бенет бяха точни за "пантерите", а между тях се разписа Крис Крейдър за гостите.

Последните 20 минути започнаха с бърза размяна на голове от страна на Винсент Трочек за Рейнджърс и Ерик Стал за Пантърс, а крайното 5:3 бе оформено от Артьоми Панарин десетина минути преди края.

С 33 спасявания на вратаря Антон Форсберг Отава Сенатърс надделя над гостуващия Бъфало Сейбърс.

Големият герой за канадския тим обаче бе Тим Шютце, който вкара първия и последния гол. Нападателят откри резултата още в 47-мата секунда на мача и оформи победата с гол 71 секунди преди финалната сирена. 

Във втората третина пък двата отбора си размениха по един гол, като Земгус Гиргенсонс изравни за Бъфало, а след него Джейкъб Лучини бе точен за Отава.

В другите два мача от програмата на НХЛ тази нощ Сан Хосе Шаркс победи с 5:2 като гост Чикаго Блекхоукс, докато Сиатъл Кракън откри годината с победа с 4:1 над Ню Йорк Айлендърс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки