Преизбраха Дунев и Йовчев начело на гимнастиката

Вижте подробности

Олимпийските вицешампиони Красимир Дунев и Йордан Йовчев бяха преизбрани за нов петгодишен мандат съответно за президент и генерален секретар на Българската федерацията по гимнастика на днешното Общо отчетно изборно събрание на централата, което се проведе в Министерството на младежта и спорта.

Двамата получиха по 23 гласа и запазват позициите си начело на федерацията.

По време на събранието беше гласуван и нов Управителен съвет в състав: Красимир Дунев, Йордан Йовчев, Тодор Тодоров (председател технически комитет мъже), Цветана Добрева (председател технически комитет жени), Илко Гиров, Снежана Стоянова, Ирина Руняшка, Румяна Чукарска, Нели Танкушева, Цветан Георгиев и Николай Ангелов.

"Аз съм изключително радостен, че на днешното Общо изборно събрание за трети пореден мандат бях избран за президент на БФГИмнастика. Очевидно клубовете са доволни от нашето ръководство и им благодаря отново за оказаното доверие към мен. Продължаваме да работим, да се трудим и аз ще дам всичко от себе си за следващите пет години отново", каза Дунев след събранието.

"Нашите цели са, освен успехите на гимнастиката естествено, квота за олимпиадата и подобряване на базите във всички зали в страната. Това постоянно се опитваме да правим, но имаме затруднение заради скъпите уреди по гимнастика. Искаме да подобрим условията в залите в страната - това е основната ни цел", добави той.

Дунев разкри, че днес е получил имейл, че България ще може да участва и с отбор при девойките на Световното юношеско първенство по спортна гимнастика в Анталия.

Още от Институции

„Промяната” и Руди Гела водеха война с българския спорт, посочи бившият министър

Те обаче трябва да се състезават под неутрален флаг

Вижте подробности

Ето какви въпроси бяха засегнати на срещата

Ето още какво каза Томас Бах

За преизбирането му за президент на ФИФА

Вижте как можете да помогнете

Седмица преди изборите, на които се очаква да бъде преизбран за шеф на ФИФА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки