ИЗВЪНРЕДНО: Министър с отлични новини за Левски

Вижте какво съобщи Весела Лечева

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева говори пред БНТ за равносметката след близо 6 месеца управление като член на служебния кабинет. Тя даде интервю по време на Световната купа по сноуборд в Банско. Служебният министър на спорта говори за стадионите на ЦСКА и Левски - "Българска армия" и "Георги Аспарухов".

„През последните 30 години у нас не се реализира нито един успешен модел на публично-частно партньорство. А именно да се реализира концесия, съвместно дружество, така че да бъде привлечен и частен капитал. Надявам се, че с тези две наши важни стъпки, които предприехме, първо – по отношение на стадион „Българска армия“, а след това и за стадион „Георги Аспарухов“, ние ще дадем възможност и на двата гранда да получат най-добрата възможност да реализират своите цели за модерни съоръжения. Надявам се това да са успешни модели за спортната инфраструктура“, заяви Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта напомни, че в рамките на мандата на служебното правителство е бил сключен меморандум между „Сердика спортни имоти“ и ПФК ЦСКА София, в който са разписани всички най-важни стъпки по отношение на създаването на съвместното дружество.
„Намираме се в крайна фаза на този процес. Почти всички елементи и всички най-важни действия са към своя край“, уточни министър Лечева и добави, че се правят важни стъпки и по отношение на стадиона на Левски – „Георги Аспарухов“.

„С моя заповед беше създадена специална комисия от представители на Министерството на младежта и спорта и Областна администрация на област София, която да изготви цялата процедура и подготвителни действия за процедурата по отдаване на концесия. Работим по този казус заедно с областната управа, така че това да бъде реализирано в най-кратки срокове и да бъде дадено началото на процедурата за отдаване на концесия“, добави Лечева.

Още от Институции

„Промяната” и Руди Гела водеха война с българския спорт, посочи бившият министър

Те обаче трябва да се състезават под неутрален флаг

Вижте подробности

Ето какви въпроси бяха засегнати на срещата

Ето още какво каза Томас Бах

За преизбирането му за президент на ФИФА

Вижте как можете да помогнете

Седмица преди изборите, на които се очаква да бъде преизбран за шеф на ФИФА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки