Ванкувър остана без треньор

Ето и причината

Ванкувър остана без треньор

Старши треньорът на Ванкувър Канъкс Брус Будрьо е уволнен, съобщиха от клуба от Националната хокейна лига.

Неговото място ще бъде заето от Рик Токет.

Ванкувър има 18 победи в 46 мача през сезона, като тимът загуби десет от последните си 12 срещи в лигата и се свлече до шесто място в класирането на Тихоокеанската дивизия, като изостава с 14 точки от шампиона Колорадо Аваланш в спора за последната позиция в плейофите.

Будрьо застана начело на Ванкувър на 5 декември 2021 година, заменяйки Травис Грийн. "Косатките" започнаха сезон 2021/22 с осем победи в първите си 25 мача, но под ръководството на 68-годишния Будрьо спечелиха 32 от оставащите си 57 мача и се разминаха с участие в плейофите за само две точки. Това накара клубното ръководство да предложи нов договор на специалиста, който той подписа още през март миналата година.

През тази кампания обаче Ванкувър отново загуби инерцията си, за което спомогнаха и седемте загуби в първите седем мача от сезона.

58-годишният Рик Токет ще направи дебюта си като старши треньор на Ванкувър във вторник при домакинството на Чикаго Блекхоукс. През последните две години той работеше като телевизионен анализатор, а преди това бе старши треньор в продължение на четири сезона на Аризона Койотис. В кариерата си той е водил още отбора на Тампа Бей Лайтник между 2008 и 2010 година и спечели два пъти купа "Стенли" с Питсбърг Пингуинс (2016 и 2017 година) като помощник-треньор. Като играч той печели титлата с "пингвините" през 1992 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки