Болоня взе само точка от новака Кремонезе (ВИДЕО)

Двата отбора завършиха 0:0 на "Дал'Ара"

Болоня взе само точка от новака Кремонезе (ВИДЕО)

Болоня не успя да победи и завърши наравно 1:1 у дома срещу Кремонезе в мач от 19-ия кръг на Серия А.

Гостите поведоха с точно изпълнена дузпа на Давид Окереке в 50-ата минута, но пет по-късно Болоня изравни след автогола на Влад Кирикеш.

След ремито Болоня е 11-и с 23 точки, наравно с Ювентус и Фиорентина, докато Кремонезе остава последен с 8 точки. Важно уточнение е, че на „бианконерите“ им бяха отнети 15 пункта заради финансови нарушения.

В 18-ата минута дойде първата добра възможност пред един от двата отбора. Лукаш Скорупски беше принуден да се намесва след удар на Давид Окереке.

В средата на първото полувреме Щефан Пош стреля от добра позиция, но Марко Карнезеки реагира блестящо.

Първите 45 минути завършиха наравно и развръзката остана за второто полувреме. Статуквото на терена се наруши още в 50-ата минута. Кремонезе получи правото да бие дузпа след намеса на ВАР. Окерере я реализира за 1:0.

Пет минути по-късно гостите изгубиха крехкия си аванс. Влад Кирикеш прати топката в собствената си мрежа – 1:1.

До края и двата отбора имаха своите шансове да стигнат до победата, но трети гол не падна. Час игра след началото Феликс Афена-Гиан беше намерен в наказателното поле, но ударът му не намери целта.

Десет минути по-късно Рикардо Орсолини шутира много опасно, но на сантиметри покрай целта. В 83-тата минута играч на Кремонезе падна в наказателното поле. Гостите поискаха дузпа, съдията гледа ситуацията на ВАР и прецени, че няма нарушение.

 

Дълбоко в добавеното време Андреа Камбиазо пропусна последния шанс за Болоня. Марко Карнезеки обаче направи решителното спасяване, така че Кремонезе да си тръгне поне с точката от Болоня.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки