Гонзо с голяма новина за националния отбор

Вижте подробности

Техническият директор на БФС Георги Иванов, заяви, че докато той е на работа във футболната централа в националния отбор няма да играе чужд играч, с чужд паспорт.

"В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика.

Пред представители на детско-юношеските отбори от областите Монтана, Видин и Враца, техническият директор на футболната ни централа, представи целите и насоките за работа при подрастващите.

"Да помогнем да се направи концепция, да помогнем ако имат нужда да развият школата, да покажем правилата, при 9,10,11-годишните как се тренира. Не да показваме тренировки, а принципи. Да представим он-лайн академията, в която има около 2000 тренировки", посясни легендарият нападател, цитиран от БНР. 

Подмладяването на мъжкия национален отбор на България е факт. Целите пред селекционера Младен Кръстаич са високи, и такива трябва да бъдат, категоричен е Иванов.

"Целта на националният отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите - не, не. Не съм видял спортист да отиде на олимпиада и само да си тичка. Всеки, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове, пак се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит. После ще пробваме следващата година в квалификациите за световното първенство. България е крайно време да се класира за голям форум", добави още той. 

Легендарният нападател на Левски коментира и ситуацията с отказаните от „сините” контролни срещи в Дубай срещу руски отбори. "Феновете не може да определят Левски с кой отбор да играе. Това е малко непрофесионално. Това са контроли, отборът е отишъл там да се подготвя и дали ще играе с руски, украински или африкански тимове, няма никакво значение", завърши Гонзо.

Още от БГ Футбол

Приходите ще бъдат дарени на семейството на Веселин Тосев

Вижте какво съобщиха от "Армията"

Боян Пейков ще направи окончателния си избор другия петък

Той е гласен за заместник на напусналия Каули

Вижте подробности

Трикратният футболист номер едно на страната мавършва днес 76 години

Треньорът ще поиска поне още един нов играч в офанзивен план

Жереми Петрис може да пропусне мача с Черно море

"Моряците" ще играят контрола с Добруджа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки