Страхотно! Наш тенисист е на четвъртфинал на Australian Open

Илиян Радулов е поставен под номер 2 в схемата

Страхотно! Наш тенисист е на четвъртфинал на Australian Open
Един от големите ни таланти в тениса - Илиян Радулов се класира за четвъртфиналите при юношите на Откритото първенство на Австралия. Българинът, който е поставен под номер 2 в схемата, се наложи със 7:5, 6:3 над Оливер Оякаар от Естония за 72 минути.
 
Първата част мина без пробиви в първите 11 гейма. Радулов спаси две точки за пробив при 4:4, а след това изпусна сетбол при 5:4. Нашето момче нанесе своя удар при 6:5. Той изпусна два сетбола на сервис на Оякаар, но при третата си възможност проби и поведе в резултата. Във втория сет Илиян поведе с 4:1 и успя да запази преднината си до края. Радулов сервира изключително стабилно през цялата среща и не допусна да бъде пробит.
 
За място на полуфиналите Радулов ще играе срещу Тиен Лърнър от САЩ. Лърнър е №770 в световната ранглиста за мъже на ATP.
 
Другият ни представител на осминафиналите - Адрияно Дженев отпадна след загуба с 2:6, 2:6 от №3 в схемата Александър Блок (Белгия). Той допусна по два пробива в два сета, а от своя страна не успя да пробие подаването на съперника. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки