Венци Стефанов: Защо политизираме спорта?

„Ние зорлем искаме да подпалваме огъня“, коментира босът на Славия

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори след равенството на тима му 1:1 с Марибор, който е шампион на Словения. Босът на „белите“ взе отношение и по актуалната тема за отложените мачове на Левски с руски отбори.

„Лагерът протича много добре. Подготовката преминава на пълни обороти. Момчетата са здрави, с изключение на един-двама, които имат леки мускулни проблеми, но всичко е наред“, каза Стефанов, който следи отблизо подготовката на Славия в Турция.

Босът на „белите“ коментира пред Спортал и драмите в Левски с отложените мачове с руските Краснодар, Спартак (Москва) и Урал. До края на лагера в Турция Славия има два мача с руски отбори – Факел Воронеж и Оренбург.

„Първо, това че някои фенове желаели да откажеш, това значи, че ти си телевизор без говор. Но така е, след като феновете те издържат, те могат и да ти казват какво да правиш. Но това си е техен проблем. За мен политиката и спорта изобщо не трябва да се бъркат. Ама изобщо. А колкото до това дали ще играем с руски отбори, моето мнение е – да. Искам да попитам – защо например на Аустрелиън Оупън в момента играят четирима руснаци? Австралийците по-малки светци ли са? Изобщо защо се бъркат спортът и политиката? Хората са спирали войни, когато е имало Олимпиада, а ние зорлем искаме да подпалваме огъня повече. Спортът е спорт. Дали ще играят българи и сърби, българи и руснаци, българи и македонци, този въпрос изобщо не трябва да съществува“, каза Стефанов, който коментира и желанието на феновете на ЦСКА и Пирин Благоевград да отменят контролите си със северномакедонски отбори.

„И това за мен е глупост. Защо политизираме спорта? Спортът трябва да бъде над политиката. Това е най-голямата глупост. Някой иска да си прави пи ар, някой иска да се изкара по-голям светец от Господ и ние трябва да му подражаваме. Спортът си е спорт, политиката си е политика. Който иска да се занимава с политика, ето – идват избори, народно събрание и се решават въпросите. Спортистите трябва да решават проблемите на терена и всичко трябва да бъде честно, коректно и чисто“, каза още той.

Още от БГ Футбол

Спортният директор Георги Караманджуков разкри, че Ариналдо Рапай наистина е цел пред тима

Отборът благодари на старозагорска фирма за жеста

Palms Bet отново преотстъпи мястото на фланелките с логото на компанията

Двубоят е в събота по обяд на "Васил Левски"

Вижте подробности

Вижте подробности

Общият награден фонд на турнира е 100 000 лв.

Вижте подробности

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки