Барса мина през 10 от Сосиедад и стигна полуфинал (ВИДЕО)

Усман Дембеле вкара единствения гол

Барса мина през 10 от Сосиедад и стигна полуфинал (ВИДЕО)

Барселона се класира за полуфиналите на турнира за Купата на краля в Испания.

Каталунците спечелиха с минималното 1:0 домакинството си на Реал Сосиедад с гол на Усман Дембеле малко след почивката.

Минути преди нея пък гостите останаха с човек по-малко заради директен червен картон на Браис Мендес. Съотборникът му Александър Сьорлот направи фрапантен пропуск през второто полувреме, скоро след това Гави нацели гредата, а още в 11-ата минута гол на Роберт Левандовски бе отменен.

Възпитаниците на Шави започнаха по-агресивно четвъртфиналния сблъсък на своя „Ноу Камп“ и още 4-ата минута Алехандро Балде стреля мощно, но над вратата на Реал Сосиедад.

В 11-та минута Левандовски прати топката в нея, но попадението не бе зачетено, защото намиращият се в засада Френки де Йонг попречи на видимостта на стража на домакините Алекс Ремиро.

В 17-а минута Усман Дембеле напредна сам на контраатака през центъра и успя да пласира хубав удар, който обаче пропусна за броени сантиметри целта.

Мощният натиск продължи и само две минути по-късно Де Йонг беше съвсем близо до това да засече центриране на Дембеле отдясно.

Въпреки мощният натиск на "блаугранас" Сосиседад успя да стигне до отличен шанс. След миг на индивидуална класа от Марин, Оярсабал стреля в горната греда на вратата на Тер Стеген.

Пет минути преди края на полувремето, точно когато гостите успяха да се стабилизират, Браис Мендес влезе лошо в краката на Серхио Бускетс и беше изгонен с директен червен картон след намеса на ВАР.

Веднага след рестарта на мача хората на Шави натиснаха мощно и Усман Дембеле успя да пречупи съпротивата на гостите след много силен удар в близкия ъгъл.

Домакините получиха предупреждение в 60-а минута обаче, след като Александър Сьорлот беше оставен почти напълно непокрит пред вратата на Стеген, но някак не уцели вратата. В 68-а минута пък Гави нацели напречната греда на вратата на Реал Сосиедад.

Домакините упражниха голям натиск до края, но Реал Сосиедад можеше да шокира "Камп Ноу" в 90-а минута, но Сьорлот беше развенчан от Тер Стеген.

Барселона – Реал Сосиедад 1:0
1:0 Усман Дембеле (52)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: Стеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Педри, Бускетс, Де Йонг, Дембеле, Левандовски, Гави;

Реал Сосиедад: Ремиро, Рико, Ле Норманд, Зубелдия, Елустондо, Мендес, Субименди, Кубо, Марин, Оярсабал, Сьорлот.

Осасуна - Севиля 2:1 след прод.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки