Официално: Аякс уволни наследника на Тен Хаг

Алфред Шрьодер бе освободен след серия слаби резултати

Официално: Аякс уволни наследника на Тен Хаг

Ръководството на нидерландския футболния гранд Аякс уволни старши треньора на отбора Алфред Шрьодер заради серия от слаби резултати.

Конкретна причина за решението на управата стана снощното домакинско 1:1 срещу застрашения от изпадане Волендам в 18-ия кръг на националната първенство. Така амстердамци записаха шесто поредно равенство и седми последователен мач без успех в Ередивизи, като заемат петото място в класирането с 34 точки, на 7 зад лидера Фейенорд, а феновете им размахаха бели кърпички.

Шрьодер наследи на поста през лятото Ерик Тен Хаг, който пое английския Манчестър Юнайтед. В началото 50-годишният специалист имаше успех, като Аякс спечели първите си шест мача в първенството и разгроми Рейнджърс с 4:0 в Шампионската лига, но постепенно формата на тима спадна.

"Многото загубени точки и липсата на развитие на отбора са основните причини за решението. Клубното ръководство повече няма доверие на треньора за съвместна работа", се казва в официалното съобщение на управата на Аякс.

Досегашният помощик-треньор Матиас Калтенбах също е освободен.

"Решението е болезнено, но е необходимо. След добрия старт на сезона загубихме прекалено много точки. В последните седмици започна да става все по-ясно, че Шрьодер не може да обърне тенденцията, въпреки множеството трансфери и силния отбор, който смятаме, че има на разположение. За съжаление не виждаме никакъв  прогрес", каза клубният шеф и бивш нидерландски национал Едвин ван дер Сар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки