NFL: Кой ще играе в Супербоул 57?

Изравнени сили между финалистите и в двете конференции

NFL: Кой ще играе в Супербоул 57?

От сезона в Националната футболна лига (NFL) останаха всичко на всичко три мача. В нощта на неделя срещу понеделник са финалите в двете конференции, като победителите в тях ще играят на Супербоул LVII на 12 февруари в Аризона.

Финалната четворка е съставена от невероятно близки като възможности и класиране във куп статистически категории, с каквито изобилства професионалният американски футбол. Затова претендентите за титлата са разделени от по-малко от една единица в коефициентите за спечелване на трофея „Винс Ломбарди”, както е официалното име на купата, която се връча на всеки Супербоул.

Канзас Сити Чийфс – Синсинати Бенгълс

Канзас Сити не само са на финал в Американската конференция (АFC) за пета поредна година, но за пета поредна година ще го изиграят пред собствена публика, привилегия, която са полага изключително на най-добрите отбори във всяка конференция.

И както преди 12 месеца, техни съперници са Синсинати. За този мач най-важното, което трябва да се знае, е, че куотърбекът на „вождовете“ Патрик Махоумс (който се очаква да бъде избран за MVP на редовния сезон) е с изкълчен глезен от дивизионния кръг през миналата седмица. Той изигра на куц крак три четвъртини при победата с 27:20 над Джаксънвил, но подвижността му бе силно компрометирана.

И въпреки, че от Канзас Сити твърдят, че Махоумс тренира без ограничения тази седмица, определено е спорно доколко ще е готов на 100%. Всъщнос,т покрай неговото здравословно състояние коефициентите за мача полудяха през седмицата. Канзас Сити откриха с 1.5 точки предимство, във вторник Синсинати вече бяха с 0.5 точки напред, но в сряда хендикапът се върна отново до 1.5 за Чийфс.

Сайтът winbet.bg предлага победа за домакините при коефициент 1.83*. „Канзас Сити -1.5 точки” е оценено на 1.93, а успех за Синсинати – на 2.00. Миналата година „бенгалските тигри” губеха с 18 точки в средата на втората четвъртина, но обърнаха до 27:24 след продължение. Освен това последните три мача между Канзас Сити и Синсинати завършиха без изключение с победа на последните и нищо чудно да е дошло времето за разплата.

Прогнозата за неделя вечер е за -6 градуса температура на въздуха, което ще означава по-сериозна роля на рънинг бековете в мача. По тази причина в секция „Играчи” може да се заложи на „Джо Миксън – брой спечелени ярдове с топка над 59.5” за 1.88, „Айзея Пачеко – брой спечелени ярдове с топка над 49.5” за 1.88 и „Хейдън Хъртс – брой ярдове след получен пас под 34.5” за 1.87. Последният получи разтежение на прасеца във вторник и нищо чудно в неделя да се концентрира върху работата си като блокировач.

Филаделфия Ийгълс – Сан Франциско 49ърс

Сан Франциско подобриха собствения си рекорд и за безпрецедентния 18-и път са на финал на Националната конференция (NFC). Победа в неделя ще изравни „найнърс” с Ню Инглънд Пейтриътс като № 1 за всички времена в плейофни мачове, а освен това ще означава и клубен рекорд с 13-и пореден спечелен мач през сезона.

Този двубой е нещо като референдум за моделите за прогнозиране на изхода на мачовете от НФЛ. Според DVOA моделът, Сан Франциско имат предимство с 53% вероятност за победа. Според FPI индекса на ESPN, фаворити са Филаделфия с 66%. но този модел миналата седмица предвиждаше аванс на Далас Каубойс от 52% в дивизионния кръг срещу Сан Франциско, а „каубоите” загубиха с 12:19.

От двата лагера буквално се надлъгват в информациите за контузени. Сан Франциско не дават на рънинг бековете си Крисчън МакКафри и Илайджа Мичъл да тренират, а уайд рисийвърът Дийбо Самуел е опакован в стреч фолио, да не би да се нарани случайно. Филаделфия пък рязко отричаха информациите за травма на Ей Джей Браун, който напусна с видим проблем в бедрото при победата с 38:7 срещу Ню Йорк Джайънтс миналата седмица и с половин уста признават за „лек проблем”.

В историята на Супербоул няма случай на отбор, достигнал до него с куотърбек новобранец. Сан Франциско в неделя ще бъдат водени от избор № 262 в миналогодишния драфт, Брок Пърдии. Той ще бъде едва петият дебютант в историята на лигата, който ще изведе отбора си във финал на конференция. но както става ясно, никой от предишните не е спечелил своя мач и не е достигнал до Супербоул. Америка обича подобни истории с аутсайдери, но шансовете му не са никак големи.

WINBET дава предимство с коефициент 1.70 за победа на Филаделфия и 1.82 за „Филаделфия -2.5 точки”. При математиката на американския футбол е практически невъзможно „орлите” да спечелят без да покрият хендикапа. Тоест, двата залога вървят ръка за ръка, също както победа за Сан Франциско за 2.20 и „Сан Франциско +2.5 точки” за 2.04. Но въпреки че имат домакинското предимство, „орлите” нямат опит в такъв финал. Само четирима в редиците им са играли в подобен по значение мач, докато при Сан Франциско от 53-ма в тимовия лист, само петима са различни от вицешампионския отбор от миналия сезон.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

*Коефициентите подлежат на промяна. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки