Барселона пак победи с 1:0 и остава на върха в Ла Лига (ВИДЕО)

Каталунците с измъчен минимален успех над Жирона

Барселона пак победи с 1:0 и остава на върха в Ла Лига (ВИДЕО)

Барселона пак дръпна с 6 точки на Реал Мадрид в битката за първото място в Ла Лига, след като надви Жирона с 1:0 като гост в среща от 19-ия кръг. Педри вкара единствения гол в 61-вата минута.

В 15-ата минута вратарят Гасанига загуби топката в наказателното си поле, но от последвалия шут на Дембеле не произлезе нищо опасно. Малко след това Дембеле усети болки в лявото бедро след спринт и поиска смяна, като при излизането си изглеждаше сравнително добре. На негово място се появи Педри. Играчите на Чави обаче трудно организираха опасни атаки и следващият им шанс пак дойде след грешка на съперника. В 29-ата левият бек Мигел Гутиерес не подаде точно, след което Ансу Фати веднага шутира, но в аут.

И в следващите минути футболистите на Барселона продължиха да са неубедителни, като чак в 41-вата Педри стреля слабо по земя. Малко след това Фати получи жълт картон за опасно влизане в тялото на вратаря на Жирона.

Тимът от "Камп Ноу" изпитваше трудности, но в 61-вата най-накрая стигна до попадение. Вкара го Педри, който завърши бърза атака след нова грешка в защитата на Жирона - този път на капитана Хуанпе.

Чак след 70-ата минута домакините успяха да създадат някакво напрежение пред вратата на скучаещия до този момент Марк-Андре тер Стеген. При едно центриране в наказателното поле се създаде впечатление, че Алба и Гарсия извършват нарушения, задържайки футболисти на Жирона. В 75-ата Жул Кунде се намеси след прострелно подаване към Валери Фернандес.

Барселона продължи да не може да наложи превъзходството си по категоричен начин и за последните десетина минути Чави дори смени Фати с Балде, като така тимът остана без нападател в центъра на атаката. После даже излезе и Рафиня за сметка на Кесие. Това като че ли улесни домакините, които набързо създадоха три положения. Иван Мартин пропиля "златен" шанс в 86-ата, когато от 3-4 метра не уцели вратата.

Напрежение пред Тер Стеген имаш до финалните секунди, след като гостите вече играеха главно в защита. Германецът дори се намеси решаващо в последната атака на съперника.

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки