Левски успя да пребори Монтана след обрат

"Сините" започнаха втория полусезон в efbet Супер Волей с успех

Левски успя да пребори Монтана след обрат

Волейболният отбор на Левски София започна втория полусезон в Efbet Супер Волей с изключително драматична победа. Момчетата на Николай Желязков буквално измъкнаха успеха като гости на Монтана с 3:1 (26:24, 30:28, 18:25, 31:29) в един от най-интересните мачове от 12-ия кръг на шампионата, игран тази вечер в зала "Младост".

По този начин двата тима си размениха местата във временното класиране. "Сините" вече са 3-и с 27 точки след 9 победи и 3 загуби, с колкото е и Монтана на 4-о място, но с 25 точки.В следващия кръг Левски приема шампиона Хебър (Пазарджик), докато монтанчани гостуват на амбициозния тим на Дея спорт (Бургас). Срещите са съответно в неделя (5 февруари) и събота (4 февруари) от 18,00 часа.

Първата част на срещата стартира с 3:1 за гостите от Левски, след което Монтана навакса и играта продължи точка за точка. Постепенно домакините набраха инерция и дръпнаха с 21:17. "Сините" се мобилизираха и стигнаха до 22:22. Борбата за всяка топка и точка продължи в следващите минути, но след успешни атаки на Владимир Гърков и Венислав Антов Левски измъкна гейма с 26:24. Монтанчани поведоха във втория гейма с 4:2, след което Левски обърна до 8:6 в своя полза. Домакините обаче изравниха много бързо, след което момчетата на Даниел Пеев дори поведоха след ас на Радослав Попов и контраатака на Димитър Калчев. Последваха силни минути за "сините", които успяха да изоставането си и дори спасиха три геймбола за Монтана, за да изравнят при 24:24. Двата тима продължиха "да си дишат във врата", но Левски се пребори за гейма с 30:28 след ас на Алехандро Торо.

Третата част започна с равностойна игра, след което домакините от Монтана дръпнаха леко. "Сините" се движеха на точка-две до средата на гейма - 13:12. Впоследствие, обаче грешките на Левски натежаха и Монтана увеличи разликата до 19:15. Монтанчани запазиха аванса си до края и налалиха пасива си на 1:2 след убедителното 25:18. И четвъртия гейм тръгна по-добре за домакините, които поведоха с 3:1. Постепенно Левски обърна и дръпна с 9:6. Монтанчани обаче продължиха да натиснат с атака и изравниха. В следващите минути битката бе за всяка топка и всяка точка, след което две грешки на момчетата на Даниел Пеев наклониха везните в полза на Левски, които стигнаха до мачбол при 24:22. Монтана обаче не се предаде и се стигна до 24:24. Драмата от първите два гейма се завърна, а играта на нерви приключи след атака в аут на Илиян Преспов от домакините - 31:29 и 3:1 за Левски.

Най-резултатен за Левски стана младият диагонал Венислав Антов със страхотните 31 точки (1 блок, 2 аса и 64% успеваемост в атака - +18) за победата. Владимир Гърков добави още 20 точки (56% успеваемост в атака и 40% позитивно посрещане - +8) за успеха.

Въпреки това, за Най-полезен играч (MVP) на мача беше определен разпределителят на "сините" в тази среща Стоил Палев.

За тима на Монтана Теодор Тодоров (2 блока и 75% успеваемост в атака - +13) и капитанът Радослав Попов (1 блок, 3 аса, 71% успеваемост в атака и 70% позитивно посрещане - +9) реализираха 17 и 16 точки.

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки