Борислав Михайлов връчи ФИФА значките на международните ни съдии (ВИДЕО)

Президентът на БФС използва случая да пожелае успех и на всички родни рефери

Борислав Михайлов връчи ФИФА значките на международните ни съдии (ВИДЕО)

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов връчи ФИФА значките на международните ни съдии на специална церемония днес в Национална футболна база "Бояна". Събитието е част от традиционния семинар на футболните ни рефери между двата полусезона, който се провежда този уикенд в Дома на футбола.

Общо 33-ма съдии получиха грамоти на Световната футболна федерация, които им дават право да представят България на международната сцена през 2023 г. В това число влизат 9 ръководещи съдии (включително 3 дами), 14 асистенти, 5 VAR съдии, 4 арбитри по футзал и 3 по плажен футбол.

"Фактът, че всяка година се увеличава бройката на българските арбитри на международната сцена е показателен за развитието на съдийството ни. Много съм щастлив, че излъчихме и доста VAR рефери – това е доказателство, че въвеждането на технологията в България от страна на БФС и средствата, инвестирани в обучение на тези съдии, са дали резултат. Желая успех на всичките ни арбитри в международните турнири. Сигурен съм, че ще защитят реномето на България и на българското съдийство", заяви Борислав Михайлов.

Президентът на БФС използва случая да пожелае успех и на всички родни съдии през втория дял от българското първенство, което се подновява идната седмица.

На церемонията присъстваха още вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, директорът "Първенства и турнири" към БФС Валентин Чакъров, председателят на Обществения съвет към централата Валентин Михов и председателят на Съдийската комисия Виктор Кашай.

Всички те поднесоха приветствията си към съдиите и им пожелаха успешен полусезон.

Михайлов заяви, че по време на неговото вече 17-годишно управление са сменени осем председатели на Съдийската комисия, 14 пъти са правени промени в самата комисия, а 18 рефери са извадени за винаги от ранглистите.

"БФС се опитва да подкрепя съдиите и мога да кажа, че не всяка федерация е толкова загрижена за арбитрите. Не всяка федерация работи така. От името на съдиите, благодаря на президента Михайлов за подкрепата. И искам да кажа на нашите арбитри – направете всичко в мачовете, за да се представите достойно. Ние ви подкрепяме извън терена, вие ни подкрепете с представянето си на терените", каза от своя страна председателят на Съдийската комисия Виктор Кашай.

Семинарът продължава днес от 11.30 часа с тестове за главните съдии, а от 12.00 за тестове влизат и асистентите от професионалния футбол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки