Сасуоло надви 10 от Аталанта и продължи откъсването от опасната зона (ВИДЕО)

Преди седмица неровердите надвиха друг топ отбор в Серия А - Милан

Сасуоло надви 10 от Аталанта и продължи откъсването от опасната зона (ВИДЕО)

Сасуоло се наложи с 1:0 над Аталанта като домакин в мач от 21-ия кръг на италианската Серия А. Футболистите на „Богинята“ останаха с човек по-малко още в 30-ата минута, след като Йоаким Меле си изкара директен червен картон. Победното попадение в срещата бе дело на Арманд Лориенте в 55-ата минута на срещата. Луис Муриел също си изкара директен червен картон в петата минута на добавеното време на срещата.

Двубоят започна с натиск на Сасуоло. Още в 8-ата минута Грегойре Дефрел засече центриране в наказателното поле на Аталанта, но Хуан Мусо се намеси по страхотен начин и успя да отрази. 

Йоаким Меле влезе грубо в краката на Доменико Берарди, а след консултация с VAR, реферът показа директен червен картон на датчанина в 30-ата минута на срещата.

Второто полувреме отново започна с превес за Сасуоло. В 55-ата минута Рикардо Маркиза комбинира с Лориенте, който премина през съперник чрез дрибъл и шутира в долния десен ъгъл, не оставяйки никакви шансове на Хуан Мусо, за да изведе своя тим напред в резултата.

Мартен де Роон стреля директно от пряк свободен удар в 65-ата минута на около 20 метра от вратата на Сасуоло, но ударът му прелетя покрай десния страничен стълб.

Недим Байрами бе намерен по перфектен начин от свой съотборник в 82-ата минута, което го остави очи в очи срещу Мусо. Албанецът насочи топката в долния десен ъгъл, но аржентинският страж на Аталанта показа добър рефлекс и отрази.

В петата минута на добавеното време на срещата и Луис Муриел получи червен картон за отправена реплика секунди преди последния съдийски сигнал.

След този успех Сасуоло се отдалечи вече на 10 точки от зоната на изпадащите и се намира на 15-о място във временното класиране в Серия с 23 пункта в актива си. Аталанта остава шести с 38 точки.

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки