Манчестър Юнайтед без половин дузина играчи за дербито с Лийдс

"Червените дяволи" няма да обжалват картона на Каземиро

Манчестър Юнайтед без половин дузина играчи за дербито с Лийдс

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че клубът няма да оспори червения картон на Каземиро, който бразилецът получи при домакинската победа над Кристъл Палас с 2:1.

„Обмисляхме евентуално обжалване. За мен решението на арбитъра не е правилно, но не смятам, че имаме шанс да го оспорим“, заяви Тен Хаг пред Mirror.

Каземиро получи червен картон по време на масово сбиване между играчи на Манчестър Юнайтед и Кристъл Палас.

Така футболистът ще пропусне следващия двубой на отбора във Висшата лига срещу Лийдс. Мачът ще се играе на 12 февруари, а в понеделник клубът уволни Джеси Марш заради слаби резултати и все още е неясно кой ще води отбора в предстоящия в сряда мач на "Олд Трафорд".

Според Тен Хаг обаче това може да мотивира допълнително съперниковия отбор. По подобен начин Манчестър Юнайтед загуби от Астън Вила през ноември, точно след като бирмингамци бяха уволнили Стивън Джерард и той бе заменен от Унай Емери. Миналия уикенд в подобно положение се оказа и лидерът във Висшата лига Арсенал, който отстъпи с 0:1 на Евертън, който за пръв път бе воден от Шон Дайш.

"Трябва да бъдем нащрек", заяви Тен Хаг.

"Докато Джеси Марш бе начело на тима, бе ясно по какъв начин ще играе Лийдс. Сега обаче е възможно да има промени при тях. Но може и да няма. Мисля, че ще разберем това утре на терена. Трябва да подходим с внимание. Разликата с мача с Астън Вила е, че тогава те имаха седмица или две, за да разучат идеите на Емери. Сега Лийдс няма това време", посочи още нидерландецът.

Той добави, че е наясно с важността на предстоящите два мача в сряда и в неделя с Лийдс за феновете.

"Това е мачът на Розите. Знам, че е голям мач в тази част на Англия. Играхме с Манчестър Сити и с Ливърпул, които също са големи регионални дербита. Играчите са наясно какво означават тези двубои за феновете", каза още той.

Нидерландецът също така се застъпи за Марш. Американецът бе уволнен без да е направил и една пълна година в тима от "Елънд Роуд".

"Винаги е тъжно, когато някой колега е уволнен. Но аз лично не вярвам, че освобождаването на треньора води автоматично до по-добри резултати. Мениджърите трябва да бъдат оставяни да си вършат работата. След това да им се направи анализ. Ясно е, че хората, които взимат тези решения, са под голям натиск. Но ако погледнете статистиката, ще видите, че това не дава нужните резултати."

Бившият наставник на Аякс обаче отказа да коментира темата с Манчестър Сити, който е обвинен в манипулиране на финансовите си резултати. Евентуално наказание може да доведе до изхвърляне на "гражданите" от Висшата лига и отнемане на шестте титли, които спечелиха през последните 11 години.

"Нямам мнение по този въпрос. Не съм тук, за да отговарям по финансови въпроси и по правилника. Аз съм футболен мениджър и се придържам към това."

Той добави, че още не е решил на кои играчи ще заложи в двубоя с Лийдс, тъй като има куп отсъстващи.

Кристиан Ериксен, Скот МакТоминей, Дони ван де Бек, Антони Марсиал и Антони са с контузии, а Каземиро е наказан заради червения си картон от мача с Кристъл Палас.

"Не сме доволни от наказанието за три мача на Каземиро, но няма да рискуваме четвърти с евентуално обжалване", добави Тен Хаг.

Ако победи Лийдс, Манчестър Юнайтед ще запише 14-а поредна домакинска победа във всички турнири.

"Имаме състав с добри играчи. Някои от тях получават по-рядко шанс за изява, така че сега е техният момент. Каземиро и Антони Марсиал отсъстват, но трябва да спечелим. Всички играчи на Манчестър Юнайтед са способни да спечелят победа утре, независимо кой е техният съперник", завърши Ерик тен Хаг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки