Владимир Илиев със силно представяне на спринта от Световното първенство

Родният биталонист се представи достойно в Оберхоф

Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев завърши на престижната 20-та позиция в спринта на 10 километра на Световното първенство в Оберхоф (Германия). Българинът измина дистанцията за 25:12.4 минути, допускай по една грешка в двете си стрелби, въпреки много тежките метеорологични условия с много мъгла и вятър в Оберхоф. Неговият пасив от първото място бе 1:50.7 минути.

По този начин той регистрира своето четвърто най-добро постижение в тази дисциплина на световните първенства, където рекордното му класиране е осмото място от Контиолахти 2015. Освен това той има още една 10-та позиция от Осло 2016, както и 13-то място от Хохфилцен 2017. На последното Световно първенство в Поклюка преди две години Илиев финишира на 56-та позиция в спринта. На Олимпиадата в Пекин преди 12 месец българинът бе 31-ви в тази дисциплина. 

От другите двама българи, които бяха записани в стартовия лист днес, Антон Синапов финишира на 79-то място след цели три грешки в стрелбата си от положение прав. Благой Тодев пък се отказа от участие в днешната надпревара, в която бе записан с 66-ти стартов номер.

В челото на класирането имаше пълна доминация на представителите на Норвегия, които завоюваха пет от първите шест позиции в днешното състезание. Титлата напълно очаквано бе спечелена от Йоханес Тингнес Бьо (1+0), втори на 14.8 секунди зад него завърши по-големият му брат Тарей Бьо (0+0), в бронзът бе за Стурла Холем Легрейд (0+1), който изостана с 39.9 секунди от първото място.

В подножието на подиума завърши Йоханес Дале (0+1), а шестата позиция зае Ветле Шастад Кристиансен (0+1). Доминацията на Норвегия наруши единствено украинецът Дмитро Пидручни (0+0), който завърши на петото място с пасив от 53.4 секунди от победителя. Пасивът на Дале бе 43.6 секунди, а този на Кристиансен – 59.7.

Програмата на Световното първенство в Оберхоф продължава утре с преследванията за жени (10 километра) и мъже (12.5 километра), които ще стартират съответно в 14:25 и 16:30 часа българско време. При дамите Милена Тодорова ще стартира с 31-ви стартов номер, но при мъжете Владо Илиев ще бъде с 20-ти.

Още от Зимни спортове

Найтс вече води с 2:0 в серията

Успех с 5:2 над Флорида у дома

Във финала Вегас ще играе срещу Флорида

"Кленовите листа" отново са на световния връх на леда

Латвийците взеха бронза на Световното първенство по хокей на лед

След 4:2 в петата среща от финалните плейофи в Западната конференция на НХЛ

Вижте подробности

През следващата година

Далас надви Лас Вегас с 3:2 след продължение и записа първия успех в серията

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки