ОБЗОР: Алекс Георгиев със силен мач за успех на Колорадо

Вижте всички резултати и класиранията

ОБЗОР: Алекс Георгиев със силен мач за успех на Колорадо

Флорида отстъпи у дома от Отборът на Колорадо победи Флорида с 5:3 като гост в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Нейтън МакКинън се отличи с два гола и асистенция за успеха на Колорадо, а Логан О'Конър, Мат Нието и Девън Тейвс също се разписаха за втората победа на гостите в последните пет мача. Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 42 спасявания.

Никлас Бакстрьом и Гарнет Хатауей се разписаха при победата на Вашингтон над Бостън с 2:1 като гост в друг двубой от НХЛ. Дарси Кемпър направи 27 спасявания за Кепитълс, чийто тим спечели три от последните си четири мача. Ник Фолино реализира единственото попадение за Бостън. Звездата на Вашингтон Алекс Овечкин остана без точка в трети пореден двубой, което му се случва едва за втори път през сезона.

Сейнт Луис надделя като домакин на Аризона с 6:5 след продължение. Райън О'Райли бе точен в продължението, носейки успеха на домакините. Кале Росен вкара два гола, а Брандън Саад, Сами Блейс и Робърт Томас също се разписаха за Блус. Джордан Бинингтън направи 23 спасявания, за да помогне на тима да прекъсне серията си от пет поражения.

Нешвил се справи при гостуването си на Филаделфия с 2:1 след продължение. Мат Дюшен отбеляза в продължението, а Юсе Сарос се отличи с 23 спасявания за Нешвил, който загуби топ реализатора си Филип Форсберг, който получи тежък удар.

Монреал победи у дома Ню Йорк Айлъндърс с 4:3 след продължение, а Майк Матесън се разписа в допълнителните минути. Ник Сузуки прекъсна серията от девет мача без попадение, а Джъстин Барън и Кърби Дач реализираха в третия период. Майк Хофман се включи с три асистенции. Брок Нелсън, Бо Хорват и Мат Мартин бяха точни за гостите, които допуснаха второ поредно поражение.

Минесота надви Ню Джърси у дома с 3:2 след дузпи в друга среща от вечерта в НХЛ. Матс Зукарело и Фредерик Гудро бяха точни при дузпите, носейки успеха на Минесота, а Филип Густавсон отрази 27 удара към вратата му. Томаш Татар вкара два гола за Девилс, които спряха победната си серия от три мача.

Торонто отстъпи като домакин на Кълъмбъс с 3:4 след попадение на Кент Джонсън в третия период, а в останалите срещи Детройт победи Ванкувър с 5:2 у дома, Бъфало допусна домакинска загуба от Калгари с 2:7, Едмънтън надделя над Отава като гост с 6:3, Тампа Бей също постигна успех като гост на Далас с 3:1, Каролина загуби от Ню Йорк Рейнджърс с 2:6 като домакин, Уинипег преодоля Чикаго с 4:1 също като домакин, а Лос Анджелис надви Питсбърг у дома с 6:0.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Детройт – Ванкувър      5:2

Бъфало – Калгари        2:7

Монреал – НЙ Айлъндърс  4:3 след продължение

Отава – Едмънтън        3:6

Филаделфия – Нешвил     1:2 след продължение

Далас – Тампа Бей       1:3

Бостън – Вашингтон      1:2

Флорида – Колорадо      3:5

Каролина – НЙ Рейнджърс 2:6

Торонто – Кълъмбъс      3:4

Минесота – Ню Джърси    3:2 след дузпи

Сейнт Луис – Аризона    6:5 след продължение

Уинипег – Чикаго        4:1

Лос Анджелис – Питсбърг 6:0

Лидери в отделните дивизии

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 83 точки, Торонто 72, Тампа Бей 70
Столична дивизия: Каролина 76, Ню Джърси 73, Ню Йорк Рейнджърс 70

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 70, Уинипег 67, Колорадо и Минесота по 60
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 66, Едмънтън и Лос Анджелис по 65, Сиатъл 63

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки