Гришо започва срещу руснак в Ротердам

Аслан Карацев е първият противник на българина

Гришо започва срещу руснак в Ротердам

Григор Димитров ще се изправи срещу Аслан Карацев в първи кръг на урнира в Ротердам. Това стана ясно, след като световният №95 преодоля квалификациите с успех над Юрий Родионов (7-5, 7-5). Надпреварата ще се проведе от 13 до 19 февруари.

Предстоящият сблъсък ще бъде четвърти между Димитров и Карацев. Руснакът надделя на четвъртфинала на Australian Open 2021 (2-6, 6-4, 6-1, 6-2), но няколко месеца по-късно първата ни ракета взе реванш на същата фаза на ATP 250 турнира в Сан Диего (6-1, 1-6, 6-2). Двамата се изправиха един срещу друг и в първи кръг на тазгодишното Открито първенство на Австралия, където Димитров се наложи със 7-6(3), 7-5, 6-2.

Двубоят между Димитров и Карацев е трети в утрешната програма на централния корт. и ще започне не преди 15,30 часа българско време.

При евентуален успех опонент на българина на осминафинала ще бъде Роберто Баутиста Агут или петият в схемата Хуберт Хуркач. Димитров е в четвъртината на поставения под №2 Андрей Рубльов, който ще започне участието си срещу Алекс Де Минор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки