Балкан с четвърта поредна победа в НБЛ (ВИДЕО)

Вижте подробности

Балкан с четвърта поредна победа в НБЛ (ВИДЕО)

Баскетболният Балкан (Ботевград) постигна четвърта поредна победа в НБЛ. Шампионите надиграха Академик (Пловдив) със 74:70 (20:18, 18:17, 15:19, 21:16) като гост в в последния мач от 21-ия кръг на шампионата.

По този начин възпитаниците на треньора Петър Златанович вече са с баланс от 15 победи и 4 загуби и продължават да заемат втората позиция в класирането. Академик (Пловдив) пък записа четвърта поредна загуба и остава 9-и в подреждането с 6 успеха и 13 поражения.

Сблъсъкът в зала "Сила" бе много равностоен и интригуващ, но в него грешките преобладаваха и двата състава регистрираха общо 45 неточности. Шампионите успяха да стигнат до победата след силна последна четвърт, в която Балкан бе по-концентрираният отбор на паркета и се възползва от шансовете си в нападение.

Двубоят започна силно за гостите от Ботевград, които в средата на първата четвърт стигнаха до двуцифрен аванс при 18:7. Играчите на Йордан Янков обаче отговориха със солидна борба под коша на противника и след 7 спечелени борби в нападение намалиха изоставането си до само 2 точки в края на частта - 20:18 в полза на Балкан.

В началото на втората четвърт Академик излезе напред в резултата при 26:25 след две поредни успешни стрелби за 3 точки на Джейлън Минет и Александър Милов. Последваха силни минути за Балкан и шампионите се оттеглиха на почивка с преднина от 38:35.

Третата четвърт бе нискорезултатна, но в нея "студентите" бяха по-ефективни в нападение и успяха да поведат със 7 точки при 49:42. Това принуди старши треньора на гостите Петър Златанович да вземе прекъсване 3 минути преди края на частта. След него Балкан показа много стабилна защита и стопи пасива си до само точка - 54:53 преди финалните десет минути.

В последната четвърт двата тима продължиха да бъдат равностойни и вървяха кош за кош, но 4:29 минути преди финалната сирена Балкан поведе с 3 точки и в последствие увеличи аванса си до 68:63. Джейлън Минет намали изоставането на Академик след два успешни опита от наказателната линия 1:40 минути преди края.

Гостите от Ботевград пропуснаха при следващото си нападение и Александър Милов можеше да изведе "студентите" напред в резултата, но пропусна от тройката, а в ответната атака Илиян Пищиков реализира за три и на практика донесе успеха на шампионите, които спечелиха с крайното 74:70.

 

Най-полезен за победата на Балкан бе Мануел Суарес с "дабъл-дабъл" - 19 точки и 10 борби, а Павлин Иванов добави 16 точки.

За домакините Джейлън Минет вкара 22 точки от пейката.

В следващия 22-и кръг Академик (Пловдив) посреща ЦСКА, докато Балкан гостува на Спартак (Плевен).

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки