Левски с нов опит да разкара ненужен

Феновете искат да знаят какво се случва с клуба

Левски с нов опит да разкара ненужен

Левски се опитва да реши положението с оставания далеч от терена Анте Блажевич. Хърватинът подписа със "сините" в края на месец май миналата година, но от много време търка пейката и тренира за здраве, записвайки само един официален мач – срещу ЦСКА 1948 в първи кръг.

И доскоро никой не се сещаше за него. Преди дни обаче Сираков е звъннал на Анте и го привикал на разговор, пише "Блиц".

"Има насрочена среща между Сираков, Блажевич и мениджъра му. На нея ще стане ясно къде ще играе той през пролетта. Идеята на Сираков е да го прати под наем. Има два варианта за елита. Другият вариант, разбира се, е разтрогване на договора по взаимно съгласие", разкриват източници от "Герена", след като Блажевич вече на няколко пъти отказа да разтрогне със „сините“.

Междувременно председателят на Тръст „Синя България“ Момчил Лазаров коментира провалената сделка за смяна на собствеността на Левски и посочи какво трябва да направят от „Герена“.

„Феновете заслужават да знаят каква е реалната ситуация в клуба, за да са наясно какво се случва, защо се случва и къде отиват наистина техните пари. И това е част от нещата, които говорим вече доста време. Никой не желае и е безпредметно да се стига до фалит на Левски, след като този отбор може да бъде спасен с усилия, съответна инвестиция и много работа. Това е напълно постижимо и не бива да се пропуска тази възможност“, заяви в „(О)позиция“ Лазаров.

Тръстът притежава дял от 10% в клуба, който трябва съвсем скоро да бъде прехвърлен на сдружението „Левски на левскарите“. Лазаров разкрива, че макар фенската организация да е вторият най-голям акционер в клуба, не е бил в течение на проточилите се половин година преговори.

„Когато се заговори за тази сделка, стана ясно, че в клуба е направен задълбочен одит. Не зная как някой от участниците може да е изненадан от наличието на някакви задължения. Левски има капацитет да се измъкне от тази тежка финансова ситуация. Привържениците няма да изоставят своя любим клуб, но е много важно да има отчетност“, добави още той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки