В НОТИНГАМ: Манчестър Сити се издъни – 1:1 (ВИДЕО)

Шампионите сдадоха върха след грешна стъпка срещу новаците

В НОТИНГАМ: Манчестър Сити се издъни – 1:1 (ВИДЕО)

Манчестър Сити направи грешна стъпка в битката за титлата само дни, след като спечели пряката битка за върха с Арсенал.

Шампионите не можаха да спечелят гостуването си на новака Нотингам Форест и завършиха наравно 1:1 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига.
Така те пропуснаха да се върнат на върха, където отново е Арсенал, който по-рано през деня постигна късен успех над Астън Вила с 2 гола в края за 4:2.

След издънката отборът на Хосеп Гуардиола има 52 точки, с 2 по-малко от „артилеристите“, но и с мач повече.

Манчестър Сити първи стигна до добро положение в седмата минута на срещата, когато Джак Грийлиш стреля от добра позиция в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. В 34-ата минут Родри стреля с глава след добро центриране на Де Бройне, но не бе точен.

Шест минути след това Сити все пак излезе анпред в резултата. Грийлиш намери Бернардо Силва, който бе забравен на границата на наказателното поле и с мощен шут под напречната греда даде аванс на гостите.

Сити продължи да е по-активният отбор през втората част и организира няколко добри атаки, които не се увенчаха с успех.

В 69-та минута Фил Фодън стреля мощно от границата на наказателното поле, но вратарят изби в гредата, Ерлинг Холанд отправи добавка, но бе неточен.

Противно на всякаква логика Форест стигна до изравнително попадение в 84-ата минута с първия си точен удар в мача. Крис Ууд бе изведен на отлична позиция и по трева прати топката в мрежата за 1:1. След триминутно преразглеждане с ВАР голът бе признат, с което бе оформен и крайният резултат.

След него Нотингам е 14-и във временното класиране с 24 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки