Отличен Никола Цолов завърши 6-ти в Абу Даби

Тази сутрин той пилотира във втория старт на "Яс Марина"

Отличен Никола Цолов завърши 6-ти в Абу Даби

Българският лъв Никола Цолов завърши на шеста позиция във второто състезание от последния състезателен уикенд за сезона във Фромула Регионал в Близкия изток на пистата „Яс Марина“ в Абу Даби. За Цолов това е дебютен уикенд в шампионата, като той стартира втората си надпревара в него от второто място.

Българският пилот на R&B Racing не направи най-доброто потегляне, но успя да парира атаките на Пепе Марти и Кирил Смол в първия завой. Той обаче не успя да стори същото в края на първата обиколка и бе изпреварен и от двамата по-опитни от него пилоти. В последствие Цолов загуби позиции още от Джошуа Дуфек и Лоренцо Флуша преди да се окупити на шестото място и да стабилизира своето темпо след непостоянните първи турове.Малко преди финала българинът бе изпреварен и от Рафаел Камара, който обаче имаше наказание от 10 секунди заради контакт със Сами Мегатунив в по-ранен етап от надпреварата. Това смъкна бразилския състезател на 12-та позиция на финала, позволявайки на Цолов да завърши на шестото място в своя едва втори старт във Формула Регионал в Близкия изток.

Победата бе за Марти, които триумфира пред стартиралия от полпозишън корейски състезател Михаел Шин и Смол.

Състезателният уикенд на „Яс Марина“ приключва по-късно днес с третото и последно състезание, което ще стартира в 11:45 часа българско време. В него Никола Цолов ще стартира от 17-та позиция, която си заслужи с представянето си във втората квалификация вчера сутринта. В първото състезание вчера вечерта българинът потегли 19-ти, след което завърши на девета позиция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки