Барчовски поздрави дебютантите след успеха в Румъния

Вижте какво каза селекционерът на България

Барчовски поздрави дебютантите след успеха в Румъния

"Резултатът беше най-важен, всичко останало е на заден план", заяви селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски след победата с 62:61 над Румъния в предварителните квалификации за Евробаскет 2025, която даде възможност на тима да продължи да се бори за класиране за същинския етап на пресявките.

"Такива мачове се играят много трудно, казах го вече, срещу отбор от нашата черга или малко по-слаб, но домакин и играе за нищо, а ние играем за всичко. Това беше най-важният момент", добави Барчовски пред "Нова Спорт" след двубоя в Питещ.

"Следващият важен момент беше да изпълним три задачи. Първо, играта ни в защита беше много добра, малко пропуски имахме. Втората задача беше да спечелим борбата под коша, защото те имат много ръстови играчи, и това го направихме. Третото беше да контролираме играта и резултата, като и това успяхме. Проблемът ни беше в нападение - ниският ни процент на стрелба. Отдавам го на напрежението, отдавам го и на малкото време за лагер и липсата на контролен мач. Четири момчета дебютираха", продължи националният селекционер.

"Изключително важна тройка на Павлин Иванов в края, която почти затвори мача. Индивидуални оценки не искам да давам много, а искам да поздравя дебютантите, даже и включването на Георги Боянов беше много храбро. Аз съм много доволен от него. Във времето много хора минаха през състава, получиха шанс. Днес играхме с 12 човека. Много трудно се играе в целия състав в толкова отговорни срещи. Това също е плюс и за бъдещето, не само за този мач", каза още Росен Барчовски.

"В Ботевград ще си вкараме възможностите в това съм абсолютно убеден. По-важно е сега да се порадваме съвсем уверено и да почваме да се готвим за неделя, защото ще бъде много трудно. Не стига, че трябва да победим, но и трябва да победим с 10 точки разлика. Ще имаме Александър Везенков, той ще даде импулс на всички и ще подобри нападението. Моля се да изиграем такава битка в защита и в борбата под коша", завърши Барчовски.

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки