ЖАЛКО! Гришо пропиля два мачбола и отпадна в Марсилия (ВИДЕО)

Българинът приключи участието си на 1/4-финалите

ЖАЛКО! Гришо пропиля два мачбола и отпадна в Марсилия (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби драматично от казахстанеца Александър Бублик с 5:7, 6:3, 6:7(6) след 2 часа и 20 минути игра, за да приключи на четвъртфинал участието си на турнира ATP 250 в Марсилия.

Гришо загуби първия сет с 5:7, след като Бублик на два пъти го проби, а българинът само веднъж взе подаването на родения в Русия казахстанец. Във втората част обаче един пробив бе достатъчен на Димитров да изравни резултат след 6:3 в своя полза.

ПЪРВИ СЕТ
Двубоят започна с ас на българина, който не допусна изненада в първия гейм, давайки само точка на съперника. Бублик също нямаше проблеми при подаването си и изравни, а третият гейм приключи с отличен ас на Гришо и той поведе с 2:1. Последва гейм на нула за казахстанеца, а петия гейм бе доста оспорван, но в крайна сметка Григор спечели подаването си с пореден ас. Бублик бе безкомпромисен в следващия гейм, който спечели с два поредни аса за 3:3, след като Димитров не успя да запише точка. Първият пробив в мача бе на сметката на казахстанеца, който взе подаването на българина в седмия гейм. Григор показа характер и веднага успя да върне пробива. Две двойни грешки на казахстанеца помогнаха на българина да изравни отново резултата за 4:4, въпреки че Бублик сервираше с нови топки. Григор продължи със солидното си представяне и в следващата част и спечели подаването си, но Бублик взе инициативата на свой сервис и изравни за 5:5 гейма. Казахстанецът се възползва от колебливата игра на Димитров и успя да осъществи втория си пробив в мача, повеждайки с 6:5, след което и спечели сета със 7:5.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна с лесен гейм за българина, но Бублик също спечели подаването си без особени проблеми за 1:1. За втори път в мача Димитров подари точка на казахстанеца, след като се подхлъзна на корта. Следващият гейм не започна добре за хасковлията, който изостана в резултата до 0:30, но все пак успя да обърне нещата и да спечели подаването си за 2:1. На свой ред Димитров изигра най-силния си гейм от началото на мача. Българинът успя да осъществи пробив, който дойде не и без помощта на Бублик. Казахстанецът поведе с 30:0, но след две двойни грешки допусна изравняване. Следващата точка  бе отново в полза на Григор, за да последва нова двойна грешка за Бублик, с която българинът затвори гейма. Димитров затвърди без никакви проблеми пробива си и поведе с 4:1. До края сета двамата печелеха подаванията си и Гришо изравни сетовете след 6:3.

ТРЕТИ СЕТ
В началото на третата част и двамата взеха първите си сервис-геймове убедително, без да дават точка на съперника. Бублик спечели и второто си подаване на нула, а Димитров му отвърна също с категоричен гейм, затваряйки го с ас за 2:2. Те продължиха да печелят на свой сервис, но по-трудно в оспорвани геймове, а в шестия Бублик пропиля възможност за пробив. Така в крайна сметка се стигна до решаващ тайбрек, който да определи победителя в сета и мача. И той започна доста оспорвано, като борбата тръгна точка за точка. Гришо взе точка при подаване на Бублик за 3-2, но казахстанецът веднага я върна и изравни за 3-3. Димитров проби още веднъж Бублик за 5-4 и затвърди точката за 6-4, получавайки два мачбола. За съжаление той пропусна да затвори мача на свой сервис, а казахстанецът спаси и втория мачбол, изравнявайки за 6-6. Следващите два сервиса бяха за Бублик, който спечели първия и имаше мачбол, реализирайки го веднага, за да спечели сета със 7:6(6) и да се класира за полуфиналите.

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

БФТенис с програма за развитие на спорта за хора в неравностойно положение

Вижте подробности

Загуба за Кузманов в Острава

Българинът отпадна от турнира от сериите "Чаланджър"

Джокович: Надявам се в Париж да играя най-добрия си тенис

Вижте какво каза сърбинът

Джокович спечели спортния оскар

За пети път в кариерата си

Григор Димитров почива на старта в Мадрид

Гришо ще срещне победителя от мача между Яник Ханфман и Якуб Меншик

Виктория Томова запази позицията си в женската ранглиста

Вижте обновената класация и българките в нея

Гришо остана 10-и в света

Вижте обновената ранглиста и българите в нея

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки