Христо Йовов: Левски не може без бащица

Ето какво заяви бившият футболист на "сините" пред "Трибуна Левски"

Легендата на Левски - Христо Йовов даде интервю пред канала "Трибуна Левски" в YouTube. Бившият футболист на „сините“ коментира злободневните теми около тима и управленската и игрова криза, която е налегнала вековниците. За 26-кратните шампиони, които са вече 10 мача без победа, предстои среща с шампиона Лудогорец на „Герена“.

"С риск да ме намразите, но ще кажа, че Левски без бащица не може. Ако продължава така, както е в момента, Левски няма да успее. Няма да има Левски в приказките или пак в групите, без значение на Шампионска лига, Лига Европа или Лига на конференциите. Истината е, че футболът в днешно време се прави с пари, и то с много пари. Който и треньор да докараш, трябва да има материал, с който да се работи. Трябва да се излезе и да се каже какъв е планът“, започна разсъжденията си Йовов.

„Например три години ще се играе с юноши или ще се отиде във В група, докато не се погасят задълженията веднъж завинаги. Иначе всяка година се трупат още и още лихви. Знам, че това което казвам, не е много хубаво, но трябва някой да го каже и да се вземе решение какво следва", заяви любимецът на Сектор Б.

„Футболистите, с които разполагаме в момента, не са "уау". Като цяло, имайки предвид ограничения бюджет, трябва нещо повече, за да замирише на футбол. Ще има спадове и възходи, въпросът е да подкрепяме клуба. Когато има победи, лесно ще се намери бащица за клуб като Левски“, продължи Бижутера.

„Дали бих се върнал на работа? Българският футбол не исках да го чувам. Това беше от няколко години. Последните няколко седмици ходих да гледам децата на "Герена". Завъртях се, поговорихме с Мъри и Мечо. Пробуди се някаква искра в мен с желание да работя пак във футбола. Но тези изпуснати години са прекалено много, за да се върна. Твърде е динамична тази професия. Изтървал съм го, въпреки че имам желание", завърши Йовов.

 

 

Още от Интервютa

„Мирослава Паскова е истински боец и оставя сърцето си на полето“, обосновава решението си селекционерът Лоренцо Мичели

„Александър Томаш изпълни целта и трябва да остане“

„Не знам кои разбирачи коментират, че ще се разхождаме на финала“

„Стига оправдания“, отсече бившият директор и футболист на „червените“

"Трябва да изпълним последната си цел"

Главният мениджър на националния отбор индивидуално Бранимира Маркова не си е представяла успехите

Ексклузивно интервю за Novsport на Павел Колев

„Жалко е, че не успяхме да стигнем финала, защото момчетата го заслужаваха“

"Следващата година ще ми е последната", заяви легендата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки