Джокович коментира контузията и рекорда си

Вижте какво заяви сърбинът

Новак Джокович каза, че вече играе без болка, след като се възстанови от контузия на подколянното сухожилие, докато се подготвя да се завърне на турнира в Дубай тази седмица след рекордната си 10-та титла от Откритото първенство на Австралия миналия месец.

Джокович получи трисантиметрово разкъсване на подколянното сухожилие по пътя към спечелването на подгряващото състезание в Аделаида, преди да вземе своята 22-ра титла от Големия шлем в Мелбърн Парк, за да се изравни с Рафа Надал.

35-годишният сърбин каза, че участието му в Дубай е било под въпрос допреди няколко дни, но е преминал всичките си фитнес тестове.

„Имах няколко седмици без тенис. Последните няколко дни наистина получавам възможно най-много тренировки, за да се върна във форма, за да мога да се състезавам на високо ниво. Не съм чувствал болка на корта от една седмица. Доближавам се до 100 %. Все още не съм там по отношение на играта и как се чувствам на корта. Но важното е, че няма болка. Нямам пречка в начина, по който се движа по корта. След всяка контузия е необходимо време, за да се балансират механизмите, за да се направят корекции на корта. Отнема време, за да намериш тази бразда да се движиш без усилие и да не мислиш дали нещо ще се случи. Нямам такива мисли“, заяви Джокович.

Джокович започва турнира в Дубай, след като навлезе в своята 378-ма седмица като номер едно в света, изпреварвайки Щефи Граф като играч с най-много дни на върха.

„Сюрреалистично е да бъдеш толкова много седмици номер едно, да се изравниш с Граф – една от великите за всички времена. Само да съм сред тези легендарни имена е ласкателно. Гордея се с това“, добави Джокович.

Джокович среща чеха Томаш Махач в първия кръг във вторник.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки