Никола Цолов 17-ти в първата си квалификация във Формула 3

Българинът беше затруднен в битката за стартова позиция на "Сахир"

Никола Цолов 17-ти в първата си квалификация във Формула 3

Българският  пилот Никола Цолов завърши на 17-о място в първата си квалификация във Формула 3. 16-годишният пилот дебютира във Формула 3 този сезон за тима на ART Grand Prix, след като миналата година спечели титлата в испанската Формула 4.

Квалификацията на пистата „Сахир“ бе доста трудна за Цолов, който в първата си бърза обиколка записа време от 2:04.233 минути. На практика това се оказа загряваща обиколка в трафика при първото излизане на всичките 30 пилоти на пистата.

Във втория си опит Никола беше много по-бърз и слезе до 1:48.1 минути за обиколка, но този му резултат беше заличен заради неспазване на ограниченията на трасето - българинът стана един от многото пилоти днес, които не успяха да стъпят на белите линии на излизането от трудния завой № 4.

За финалната си бърза обиколка Никола кара зад лидера на ART Грегоар Соси и постигна най-доброто си време за деня – 1:47.593 минути, което му отреди 17-ото място на стартовата решетка за двете състезания в събота и в неделя. Цолов остана на 0,538 секунди от полпозишъна, а първите 20 в класирането се събраха в 0,8 секунди.

В събота от 11:15 часа българско време е спринтовото състезание от първия кръг във Формула 3 за сезон 2023.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки