Марек със загуба от третия отбор на ЦСКА 1948, но запази лидерството (ОБЗОР)

Вижте какво се случи в Югозападната Трета лига

Марек със загуба от третия отбор на ЦСКА 1948, но запази лидерството (ОБЗОР)

Нови десет мача от 21 кръг за първенството на ЮЗ трета лига се изиграха по терените на Югозападна България. Бяха отбелязани общо 35 гола, от които 19 за домакините и 16 за гостите.

Група А:

В изиграните пет мача бяха отбелязани 16 гола, от които 6 за домакините и 10 за гостите.

На стадион Сливнишки герой в гр.Сливница се срещнаха отборите на местния едноименен тим и Чавдар Етрополе. Стана истинско дерби, което бе ръководено на ниво от Ивайло Стоянов. Първият гол в срещата отбеляза Андон Гущеров в 34-та минута  за гостите. Изравнителното попадение бе дело на Димитър Панталеев в 58-ма минута. По един червен за всеки отбор показа арбитъра на Атанас Няголов от домакините и Емил Трендафилов от гостите. С това равенство отборът на Чавдар остана на 2-ро място в таблицата с 44 точки, 1 по-малко от временния водач Марек, а Сливнишки герой е 4-ти с 32 точки.  Отборът на Сливнишки герой в последния кръг от първата част на първенството ще гостува на Банско Тийм, а Чавдар ще домакинства ЦСКА 1948 ІІІ.

На стадион Христо Ботев в град Ихтиман се срещнаха отборите на местния Ботев и ФК Банско Тийм Сдружение-Банско. Този мач бе от изключително важно значение за отбора на гостите, които само при победа съхраняваха надеждите си за постигане на целта, поставена от ръководството – класиране в първата петица в края на груповата фаза. Възпитаниците на играещия треньорски тандем Борис Галчев и Иван Топузов знаеха за какво играят, дадоха всичко от себе си и с голове на Денис Ангелов в 56-та и Станислав Ангелов в 61-ва минути поведоха в резултата с 0:2. Ивайло Величков от Ботев успя да намали на 1:2 и този резултата се запази до края на срещата. При това положение отборът на Банско се озова на 5-тото място с 31 точки и измести Славия ІІ от петицата, които останаха с 29 точки. Този мач бе ръководен очаквано на високо ниво от известния с безпристрастно съдийство Димитър Буров, който остави футболистите да покажат на какво са способни без да повлиява с действията си на резултата от играта. Отборът на Ботев Ихтиман на 11 март ще гостува на Пирин Гоце Делчев, а Банско ще приеме на стадион Свети Петър Сливнишки герой Сливница.

На стадион Раковски в столицата се срещнаха отборите на ФК Левски Раковски и Пирин Гоце Делчев. Мачът започна добре за отбора на домакините, които чрез Марио Георгиев в 11-та минута откриха за 1:0. Това не отчая футболистите на гостите и те изравниха в 25-та минута чрез Виктор Шишков. При този резултат 1:1 завърши първото полувреме. Второто полувреме футболистите на Пирин Гоце Делчев изиграха на много високи обороти и нанизаха три попадения във вратата на Деян Донков от домакините след удари на Илия Карапетров в 64-та, Абдула Кичуков в 68-ма и Иса Мерсин в даденото продължение от главния съдия Мартин Марков. В 74-та минута Марио Георгиев от домакините вкара второто си попадение от дузпа ,но то се оказа недостатъчно за спечелване поне на точка. При това положение отборът на Пирин Гоце Делчев е вече с 9 точки и скъси разликата от намиращите се  преди него Левски Раковски и Ботев Ихтиман на 6 точки. Отборът на Левски Раковски остана на предпоследното 10-то място. Отборът на Левски Раковски  на 11 март ще гостува на Балкан Ботевград, а Пирин Гоце Делчев ще домакинства на Ботев Ихтиман.

На стадиона на 57-мо СОУ в столицата  играха отборите на Септември ІІ София и Балкан Ботевград.  Възпитаниците на Иван Редовски бяха по-добрия отбор на терена и с голове на Павел Петков в 14-та и автогол на Николас Пенев в 51-ва минути  спечелиха срещата с 2:0 и с прибавените три точки са 3-ти във временното класиране с 37 точки. Отборът на Септември е на 7-мо място с 23 точки. В следващия кръг отборът на Септември ІІ София ще почива, а Балкан ще приеме Левски Раковски .

На затревения терен на НСА се срещнаха третият отбор на ЦСКА 1948 и Марек 1915 Дупница. Този мач не бе от съществено значение за отбора на гостите, но бе редно да продължат победния си ход и да докажат, че ненапразно са на върха на таблицата. Опасенията на старши треньора на гостуващия тим Танчо Калпаков , че не бива да се подценява никога противниковия тим, за да не се достигне до нещо нежелателно, се оказаха ревни именно в този двубой. Отборът на Марек започна силно срещата, отбеляза прекрасен гол още в началото й чрез Николай Ганчев, но постепенно намали темпото, започнаха футболистите да грешат и всичко това предвещаваше, че може да се стигне до нещо нежелателно. През втората част на срещата отборът на домакините заигра на далеч по-високи обороти, с много стръв и желание, като ненапразно бяха включени и футболисти от втория тим на клуба. В 71-ва минута Антон Бакалов от домакините изравни резултата. Минута по-късно Християн Бойчев вкара нов гол и резултата стана 2:1. В 89-та минута главният съдия Мурад Адем, който ръководи срещата вещо и обективно, показа втори жълт и червен картон на Станислав Спасов от домакините. Футболистите на Марек опитаха поне да изравнят резултата, но не успяха и така записаха втори неуспешен мач от началото на първенството срещу третия отбор на ЦСКА 1948, а през есента завършиха наравно с тях в Дупница. Дано резултата от този мач послужи като урок на футболистите на Марек, защото ги очакват много тежки двубои през втората фаза на първенството и там трябва да покажат коренно различна игра от последния мач и се озоват там, където им е мястото от следващото първенство – втора професионална лига. На 11 март отборът на ЦСКА 1948 ІІІ ще гостува на Чавдар Етрополе, а Марек ще приеме на стадион Бончук Славия ІІ София.

Група Б:

В изиграните пет мача бяха отбелязани 19 гола, от които 13 за домакините и 6 за гостите.

На помощния терен с изкуствено покритие на стадион Георги Аспарухов на Герена се срещнаха отборите на Левски ІІ София и Септември Симитли. И двата отбора имаха нуждата от спечелване на този мач, за да съхранят надеждите си евентуално за класиране сред първите пет в края на първата фаза. Срещата бе оспорвана, с положения и пред двете врати, но до края на първата част не бе отбелязан гол. След почивката първи откриха резултата гостите чрез Стилян Спасов в 59-та минута. Опитите на футболистите на домакините чрез Борислав Рупанов, Калоян Стрински, Кристиян Белмустаков и Калоян Петков за изравняване на резултата се оказаха безуспешни, защото защитата на гостите бе добре подредена, а и ударите на младите левскари не бяха точни. В последните минути на срещата възпитаниците на Елин Топузаков заиграха по-организирано и по-точно и след гол на Антоан Стоянов в 86-та минута от дузпа и на Калоян Стрински в продължението доведоха резултата до 2:1. След този получен резултат отборът на Левски ІІ е 6-ти във временното класиране с 26 точки, с 1 по-малко от отбора на Оборище, който е 5-ти.  В следващия кръг Левски ІІ ще гостува на Рилски спортист Самоков, а Септември Симитли ще домакинства на ЦСКА ІІ София.

На стадион Септември в град Разлог се срещнаха отборите на местния Пирин и Рилски спортист Самоков. Отборът на домакините , воден от старши  треньора Димитър Мавродиев, изигра най-добрия си мач откакто той е поел тима и победи устремилия се към петото място тим от Самоков с 4:1. Головата сметка за отбора на Пирин откри капитана Красимир Шапкаров в 3-та минута. В 40-та минута Александър Александров-Аци покачи на 2:0. В 58-ма минута Александър Бакалов направи резултата класически – 3:0. В 66-та минута Цветан Митев  от отбора на гостите намали на 3:1. В даденото продължение Аци отбеляза втория си гол в срещата и направи резултата 4:1 за Пирин Разлог. С тази победа отборът на Пирин Разлог е на 9-то място с 15 точки, измествайки отбора на Гранит , който има 13. Веднага след загубата на Рилски спортист наставникът Николай Николов, известен с трудолюбието и честността си, пое вината за загубата изцяло върху себе си и подаде оставка, която бе приета от ръководството на клеба и от вторник старши треньор на самоковския отбор е Адалберт Зафиров, като ще му помагат играещите Орлин Старокин и Радослав Василев. При това положение отборът на Рилски спортист остана на 8-мо място с 24 точки, с 3 по-малко от 5-тия Оборище Панагюрище. Пирин Разлог на 11 март ще гостува на Гранит Владая, а Рлиски спортист ще домакинства на Левски ІІ София.

На градския стадион в Сандански се срещнаха отборите на местния Вихрен и Гранит Владая. Отборът на домакините знаеше за какво играе и с далеч по-добри действия на терена успя да победи с 4:1 с голове, отбелязани от Рафаил Пърликов в 24-та, Чигозие Удожи в 30-та, Флавио Карвальо в 73-та и Даниел Пехливанов в 84-та минути. Почетното попадение за Гранит бе дело на Николай Щерев в 36-та минута. Така Вихрен е на 2-ро място във временното класиране с 41 точки, с 3 по-малко от временния водач Костинброд, а Гранит е предпоследен с 13 точки.  Отборът на Вихрен на 11 март ще гостува на лидера ОФК Костинброд, а Гранит ще приеме във Владая Пирин Разлог.

На стадион Георги Бенковски в град Костинброд се срещнаха отборите на Сдружение ОФК Костинброд 2012 и ФК Оборище Панагюрище-Панагюрище. Срещата започна с гол на домакините, отбелязан в 3-та минута от Борислав Будинов. В 15-та минута главният съдия Благой Манов отсъди дузпа в полза на гостите за спъване на Георги Кременлиев, която Никола Лалев превърна в гол за 1:1. Втория гол в срещата за домакините отбеляза Борислав Будинов в 39-та минута за 2:1. Правеше впечатление, че и двете попадения за домакините бяха отбелязани по един и същ начин след центриране и удар с глава на оставения непокрит Будинов. Напрежението на терена се покачи много. В 29-та минута Петьо Иванов от отбора на Костинброд получи червен картон от главния арбитър Благой Манов, а минута по-късно пътя за съблекалнята пое и Кирил Вълов от резервната скамейка. При това положение срещата се доигра с човек по-малко от основния състав за отбора на домакините им, а резервната им скамейка намаля с един футболист. През втората част на срещата нямаше ново попадение и така мачът завърши при резултат 2:1 за Сдружение ОФК Костинброд 2012, които със спечелените нови три точки останаха на върха на таблицата с 44 точки, а Оборище са 5-ти с 27 точки.  В събота Костинброд ще гостува на ФК Кюстендил, а Оборище ще домакинства на Вихрен Сандански.

На стадион Доброславци се срещнаха отборите на местния Надежда и ФК Кюстендил. Отборът на гостите заигра по-добре на терена и с попадения на Любослав Любомиров и Христо Младенов резултата стана 0:2. В даденото продължение домакините успяха да отбележат почетно попадение чрез Николай Трайков за 1:2. Главният съдия Владислав Макавеев в 78-ма минута показа втори жълт и червен картон на Майкъл Георгиев от ФК Кюстендил. С тази победа отборът на ФК Кюстендил е на 3-то място с 40 точки, с 1 по-малко от Вихрен и 4 по-малко от лид

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

Втора лига: Добруджа прегази Марица и се доближи до баража

Вижте всички резултати от кръга

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки