Тен Хаг каза дали Юнайтед ще има нов капитан

Маркъс Рашфорд също коментира предстоящия мач с Бетис

Тен Хаг каза дали Юнайтед ще има нов капитан

Бруно Фернандеш ще продължи да бъде капитан на Манчестър Юнайтед в отсъствието на защитника Хари Магуайър, въпреки че беше критикуван за представянето си при поражението с 0:7 от Ливърпул, заяви мениджърът на червените дяволи Ерик тен Хаг. Нидерландският специалист говори пред медиите преди първата осминафинална среща в турнира Лига Европа срещу Бетис.

Юнайтед отиде за голямото регионално дерби с Ливърпул на "Анфийлд" след 11 поредни срещи без поражение, но инкасира най-сериозната загуба от 1931-а година, когато е бил побеждаван със същото 0:7 от Уулвърхямптън. Няколко бивши играчи на Манчестър Юнайтед прогнозираха, че капитанската лента ще бъде свалена от ръката на Фернандеш заради невзрачното му представяне.

Но когато репортери попитаха треньора дали Бруно Фернандеш остава капитан на отбора, Ерик тен Хаг отговори: "Да, определено".

"Мисля, че той до момента прави брилянтен сезон и изигра огромна роля за да стигнем там, където сме в сега. Той тича с голям интензитет, дава енергия на отбора. Насочва и помага на играчите на терена, определено е вдъхновение за целия тим", обясни треньорът на Юнайтед.

"Никой не е перфектен и това трябва да е ясно на всички, всеки прави грешки. Истински съм щастлив да имам Бруно Фернандеш в отбора, а също така се радвам, че той е капитан, когато Хари Магуайър не е на терена", допълни специалистът.

Но треньорът също така призова своите футболисти да изчистят главите си и да се настроят за мача с Бетис, който е на 5-о място в испанската Примера дивисион и в последните четири мача няма поражение, в това число и 0:0 с Реал (Мадрид).

"Треньорът и играчите сме в една лодка. Ние сме заедно във всичко. Печелим и губим заедно. Направихме голяма излагация в неделя и сега заедно трябва да изчистим това", подчерта треньорът.

"Тази загуба ни даде доста уроци и със сигурност ще ни бъде от полза за бъдещето. Бяхме наистина под средното ниво, специално що се отнася до манталитета. Ние искаме да печелим трофеи и трябва да реагираме по различен начин. След неделя трябва да сме си вземи доста поуки, но трябва да вървим напред. И да вложим цялата си енергия в следващия мач".

Нападателят Маркъс Рашфорд също изрази подкрепата си за Бруно Фернандеш, като добави, че "с португалския полузащитник е чудесно да се играе".

"Той е лидер за нас, дори когато не е капитан. Но винаги дава добър принос към играта ни, винаги", заяви Маркъс Рашфорд пред журналистите.

"Бруно помогна и на други играчи да бъдат по-добри лидери, но реалността е, че не можем да бъдем организиран отбор на 100 процента, независимо кой е капитан. Нямам нищо негативно за него, но както каза мениджърът – никой не е перфектен. Подкрепям го винаги и на 100 процента съм зад него", допълни нападателят.

Отборът на Юнайтед ще бъде за срещата в четвъртък без Антони Марсиал и Марсел Забицер, докато дълготрайно контузените Дони ван де Беек (травма в коляното) и Кристиан Ериксен (контузия в глезена) изобщо не са били в плановете.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки