Сираков: Няма причина Левски да не вземе лиценз

Вижте цялата пресконференция

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков разкри, че във вторник той ще даде пресконференция заедно с треньора Станимир Стоилов.

"Във вторник ще имаме пресконференция със Станимир Стоилов и с Петър Ганев, член на Надзорния съвет, по всички въпроси, които ви вълнуват, и най-вече по желанието на г-н Стоилов да се изнесат някои данни за натрупани финансови проблеми през последните години. Доскоро бяхме на гребена на вълната и очаквахме подписването на договор със стратегически инвеститор, който беше на финалната права. Няма какво повече да кажа от това, което каза г-н Шолак, а и не знам повече", започна Сираков.

"Лошото за "Левски" е, че не се случи. Това ни накара да осмислим много неща и да си дадем сметка, че трябва да станем значително по-атрактивни като клуб, за да се появят нови хора, които да инветират в клуба. Какво беше преди година и половина? "Левски" беше на абсолютното дъно. В изключително много по-тежко и лошо финансово състояние от това, което е сега. Преди година и половина се появиха една след друга две светлинки в тунела – първата беше нашият генерален спонсор PalmsBet, а другата беше Станимир Стоилов. Това даде изключително силен импулс на "Левски" като клуб. Изкючителен импулс за привържениците, които направиха безпрецедентни неща за клуба. Ние им сваляме шапка за това. Ние със Станимир Стоилов се разбираме с една дума, във вторник ще го разберете още по-добре."

"За да изчиства "Левски" това, което наследихме, това може да се случва само с правилно бизнес-корпоративно управление. Убеден съм, че сам човек не може да свърши цялата работа. Аз ще имам решаващата и последна дума, но разчитам изключително много на всички наши партньори. "Левски" в момента е в много по-добро състояние от спортно-техническа гледна точка", продължи Сираков.

"Въпреки че чувам бомбастични суми, че съм отказал от 6 милиона и нагоре за наши футболисти. Това е лъжа. Такива суми не са идвали за наш играч в клуба. Истината е, че цената на нашите футболисти благодарение най-вече на работата на Станимир Стоилов и екипът му се вдигна тройно и четворно. Това е най-големият капитал на всеки един клуб и най-конвертируемият. Ние сме щастливи, че има интерес към наши футболисти. Няма да продам нито един футболист, ако аз и Мъри не смятаме, че тази сума е нормална за него. Всеки един трансфер е обсъждан между мен и Мъри. Решението съм го взимал аз, но със съгласието на Мъри", заяви той.

"Най-големият проблем, който ни остана е НАП. През тези две години и половина се изплатиха ужасяващо много пари, задлъжнели към бивши треньори, футболисти, контрагенти, фирми. За сметка на тези пари най-потърпевшата институция беше НАП. Аз го споделих и с тях. Факт е, че те останаха на опашката, но ако ние не се бяхме разплатили с тези хора и институции, "Левски" нямаше да има лиценз. Сега приоритет номер 1 на клуба е изчистване на задълженията към държавата. Това беше първата дарителска сметка, която аз отварям откакто съм тук. Отново искам да изкажа своята благодарност към нашите привърженици. За около 10-12 дни са събрани 188 хиляди лева. Като втора стъпка взехме решение да имитираме 10% от акциите", каза още Наско Сираков.

"Има интерес и от физически лица, притежатели на акции до момента, и от юридически. Да не хвърлям фойерверки, но се надявам тази кампания наистина да е успешна. Каквито и пари да се съберат, с колкото и да се вдигне капитала, всички пари ще отидат към НАП и това е още един начин за мотивация на нашите привърженици да си вземат акции."

"Ще направим всичко възможно отборът да не пострада спортно-технически. Надявам се до две-три години да нямаме никакви задължения към държавата. Убеден съм, че ще успеем. Мисля, че може да ги изчистим по-бързо. Имаме и следващи стъпки и то скорошни, в рамките на този месец. Когато бъдем готови, ще бъдете информирани надлежно. Всяка една стъпка се прави с насоченост към държавата, да изчистим задълженията ни към държавата. Ние задължително трябва да изчистим нашата бизнес репутация като клуб, защото тя беше смазвана повече от 12 години. Чувствам невероятна подкрепа от феновете. За мен това е още по-задължаващо, за да работим по възможно най-добрия начин, за да излезем от тази ситуация."

Още от Коментари

Нападателят на Тотнъм пред дилема след уволнението на Конте

Ето и подробностите

„Шансовете това да се случи са 50 на 50“, смята Кун

„Утре ще бъде голяма битка“, заяви капитанът на България

„Червените“ с национал №15

„Знам какво представлява този клуб и офертата ми е релевантна"

„За нас е много добре, че тази пауза идва“

„След победата над Ливърпул всички се целуваха и плачеха“, спомнят си легендите на ЦСКА

Вместо да "надгради" след успехите, бизнесменът почти докара клуба до фалит

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки