Петев: Бил съм и в по-кризисни ситуации, но съм се справял

„Лудогорец вече е модерен европейски отбор на топ-ниво за Балканите“

Най-успешният български футболен треньор в последните години Ивайло Петев говори при завръщането си начело на Лудогорец.

47-годишният специалист даде старт на изграждането на разградския клуб преди 12 години, спечели първите две титли и сега се връща 10 години по-късно след раздялата със словенеца Анте Шимунджа.

Петев беше представен днес от изпълнителния директор Ангел Петричев, който разказа детайли. По традиция подобни събития са ангажимент на Георги Караманджуков, но спортният директор се оказа с неотложен, планиран преди седмица ангажимент.

"Първо искам да благодаря на собствениците за доверието, което ми гласуваха. Много бързо стана всичко, за няколко часа. Очаквах това нещо да се случи рано или късно, защото моята кариера тръгна от тук. Ще дам всичко от себе си като личност и като човек, каквото съм натрупал през годините, за да може този отбор да се върне на правилния път. Не е тайна, че имаме малък проблем. Ако нямахме, нямаше да се смени треньора. Екипът, който работи е на 90 процента същия, имаме една и съща цел. И всеки един работник в този клуб дава всичко от себе си, нещата ще се случат. За всичко трябва време, не може обаче за 24 часа да имаме резултати. Но пък трябва да се работи 24 часа, за да се начертае нашия план. Ще дадем всичко от себе си, за да изглежда Лудогорец по-убедително от сега", започна Петев.

"Наясно съм с абсолютно всичко, което хората очакват от мене. Наясно съм със себе си, знам какво мога и какво искам. Отборът разполага с изключително добри футболисти. Има залитане в определена посока. Лудогорец е винаги играл атакуващо, винаги е бил доминантен отбор, с притежание на топката. Повече конкретика за спортно-техническите детайли няма да казвам. Минал съм и през много по-тежки моменти, напълно съм наясно какво ме чака. Бил съм в по-кризисни ситуации и съм се оправял. Но да тръгнем стъпка по стъпка. Не може всичко за 24 часа да се реши. Имаме време, мачове, тренировки. Ще запознавам играчите с мене и аз с тях ще се запознавам".

Попитан как се е променил Лудогорец през тези 10 години, в които той не е бил тук, роденият в Ловеч специалист отговори:

"За 10 години мога да кажа, че клубът е на топ-ниво за нашите балкански територии. Това е един европейски отбор вече с резултатите, с инфраструкутарата. Един модерен европейски отбор. Аз ли как съм се променил? Ще кажа само това, че човек с годините помъдрява и се опирам на опита, който съм придобил. Винаги се стремя да бъда реален, да си търся първо своите грешки. Реален човек съм, да видим какво ще се случи утре. Миналото е статистика само, не лежа на стари лаври. Гледам утре".

Още от Интервютa

"Срещнахме силен противник", каза той след контролите с Полша

Вижте подробности

Селекционерът на Италия коментира загубата от Англия

Президентът на БФВ с интервю преди Общото събрание

„Искахме да намерим още един противник за контрола, но не успяхме“

Вижте първите му думи като треньор на Хебър

Вижте интервю със Зейн Ноулс

Вижте интервю на Стефан Савич

„Допуснахме леки голове, оставам с горчив привкус“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки