Левски излезе на второ място в efbet Супер Волей

"Сините" надвиха Добруджа с 3:0 като гости

Левски излезе на второ място в efbet Супер Волей

Волейболистите на Левски София се справиха успешно при гостуването си в Добрич и взеха важни 3 точки по пътя към атака на върха в efbet Супер Волей. Момчетата на Николай Желязков надиграха Добруджа 07 с 3:0 (25:21, 25:23, 25:16) в мач от 19-и кръг на елита, който се проведе в зала „Добротица“. С това „сините“ записаха четиринадесети успех, като с пет загуби и 42 точки излязоха на втора позиция във временното класиране, но преди изиграването на всички мачове от този кръг.

От своя страна добруджанци отбелязаха четиринадесета загуба, като с пет победи и 17 токи запазват десето място във временното класиране. Левски пристигна за този мач без основния си разпределител Симон Николов, който отсъстваше от групата. На негово място бе включен Виктор Жеков. Като титуряр на този пост излезе Стоил Палев и се справи много добре в разпределянето на играта. Столичани не допуснаха изненади, като съумяха да покажат добра и стегната игра и преодоляха успешно  съперника.

Добруджанци излязоха с амбиции да покажат най-доброто пред своя публика и да се борят за успех. С подкрепата на феновете си, домакините показаха борбеност, имаха шанс за спечелят втория гейм и да завържат мача, но пропуснаха тази възможност. В първата част домакините тръгнаха ударно с 4:1 и дадоха заявка за интересен мач. Те обаче бяха равностойни само до средата на гейма. След 14:14 гостите отбелязаха точкова серия и поведоха с 19:14. Това бе преломен момент и Левски спечели първия гейм.

Втората част бе изключително оспорвана. Добруджа взе инициативата и водеше до 16:13. След сервис на Светослав Гоцев включително и ас Левски изравни 16:16. Последва буквално игра точка за точка до поредното равенството 23:23. В този момент домакините не издържаха на напрежението и допуснаха неточности, които им костваха гейма. Левски пък показа самообладание и концентрация. Взе предимство след успешна атака на Алехандро Торо и наложи волята си след сайдаут, като поведе с 2:0.

В третата част домакините нямаха толкова съпротивителни сили. Левски взе аванс, поддържаше го и приключи гейма с комфортна разлика за крайното 3:0. Лазар  Бучков бе избран за най-полезен състезател MVP на мача. Той завърши с  впечатляващия актив от 14 точки за успеха на Левски (4 блока). Реализатор за "сините" бе Венислав Антов с 15 точки (3 блока). За Добруджа с най-голям актив бе Жулиен Георгиев, който завърши с 13 точки, отбелязва bgvolley.com.

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки